112

Vluchtende verdachte en een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord komen om het leven op de N50 bij Kampen

De verdachte en een man en vrouw uit Emmeloord komen om het leven op de N50
De verdachte en een man en vrouw uit Emmeloord komen om het leven op de N50
Foto: Politie

Op de N50, dichtbij Kampen, zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een frontale botsing. Dit gebeurde in achtervolging van een 41-jarige man uit Het Hogeland. De man zelf kwam om het leven en een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord.

Omstreeks 18.30 uur vond er aan de Sportlaan in Bedum (provincie Groningen) een geweldsincident in de relationele sfeer plaats waarbij het slachtoffer, een 39-jarige vrouw uit de gemeente Het Hogeland, ernstig gewelddadig is bejegend. De verdachte, een 41-jarige man uit de gemeente Het Hogeland, is er vervolgens vandoor gegaan. Hij werd verdacht van poging doodslag.

Aanrijding

De politie is een onderzoek gestart naar het geweldsincident en is op zoek gegaan naar de verdachte. De man werd even na 20:30 uur gespot op de A6 in Flevoland en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de N50 bij Kampen is er daarop een aanrijding met een ander voertuig ontstaan. De verdachte zat alleen in zijn voertuig en is overleden. Daarnaast zijn de twee inzittenden van het andere voertuig overleden. Het betreft een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord. Zij hebben geen betrokkenheid bij het eerdere incident.

Rijksrecherche

Alle nabestaanden zijn door de politie in kennis gesteld van het zeer heftige incident. Omdat er sprake was van een achtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek. In het belang van dat onderzoek is de politie terughoudend in het delen van verdere details.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen