Deze outfits worden deze Halloween het meest gedragen

Foto: Noordoostpolder Nieuws

Op de komende Halloween feestjes gaan veel Nederlanders verkleed als piraat of Spider-Man. Dit komt naar voren uit een analyse van Seeders. De online marketing agency deed onderzoek naar het zoekgedrag van Nederlanders wat betreft Halloween kostuums en doet op basis hiervan een voorspelling.

De top-vijf bestaat naast piraten en Spider-Man uit kostuums van de duivel, filmpersonage Harley Quinn en een vampier. Ook andere traditionele outfits als een heks of een skelet staan hoog genoteerd in de top-30 van meest gezochte Halloween kleding.

Invloed van Netflix

Waar Squid Game vorig jaar rond Halloween een enorme hype was, is de Netflix-serie dit jaar flink gedaald in de zoekopdrachten. Wel heeft Netflix ook dit jaar weer invloed op de keuzes van Nederlanders wat betreft Halloween kostuums. Zo zijn Netflix Originals als Peaky Blinders, Casa de Papel en Stranger Things ook in de top-30 terug te vinden.

Moordenaar Jeffrey Dahmer en de ophef

De veelbesproken Netflix hit ‘Jeffrey Dahmer’ over de gelijknamige seriemoordenaar kan dit jaar het beeld bij Halloween bepalen. In de zoekopdrachten is terug te zien dat Nederland nieuwsgierig is naar de mogelijkheden om als Dahmer verkleed te gaan. Dat mensen er überhaupt aan denken om verkleed te gaan als Dahmer zorgt op sociale media voor verbaasde reacties. “Zo’n moordenaar moet geen podium krijgen. Dit is respectloos tegenover de nabestaanden”, zegt één van de tegenstanders. Verkoopsite eBay besloot vorige week al te stoppen met het verkopen van Halloween kostuums die zijn geïnspireerd op Dahmer.

Gierig met Halloween

Wat opvalt is dat Nederlanders op zoek zijn naar nieuwe kostuums, maar er liever niet teveel geld aan uit willen geven. De term ‘Goedkoop Halloween kostuum’ maakt een snelle stijging door vanaf september. Men lijkt de outfits steeds meer te willen opfleuren met schmink en make up. De zoekterm ‘Make up halloween’ heeft een stijging van 46% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. ‘Schmink Halloween’ kent zelf een plus van 85%.
De gehele top-30 van populaire Halloween kostuums is hier te vinden.

Verantwoording onderzoek
Het onderzoek is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in Google in september 2022. De data is verzameld in de week van 17 tot en met 23 oktober.
Over Seeders. Seeders is een toonaangevend online marketing agency en is in 2012 opgericht in Zwolle. Het bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van online autoriteit en zichtbaarheid door middel van linkbuilding, SEO en Digital PR. Inmiddels heeft het bedrijf 11 kantoren in 10 landen, is actief in 50+ markten en heeft meer dan 100 medewerkers. Met een internationaal netwerk van publishers biedt Seeders wereldwijde ondersteuning bij het verbeteren van de digitale zichtbaarheid van bedrijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen