Criminelen ronselen jongeren met snus, de politie waarschuwt hiervoor

Snus is ontzettend verslavend
Snus is ontzettend verslavend
Foto: Politie Amsterdam

De politie waarschuwt voor snus. Kinderen van de laatste klassen en de eerste klas van het voortgezet onderwijs worden geronseld met snus en later ingezet voor criminele activiteiten.

Criminelen maken jongeren verslaafd aan dit verboden middel. In ruil moeten kinderen dan illegale praktijken uit gaan voeren voor snus. Het grote probleem met snus is dat het ongelooflijk verslavend is en het ruikt ook nog eens lekker. Snus stop je onder je onderlip en de nicotine wordt direct in het lichaam opgenomen. Na het gebruik van drie zakjes kan een kind al verslaafd zijn. Een zakje snus staat gelijk aan het roken van twintig sigaretten.

Snus wordt vaak gratis aangeboden op school of op pleintjes waar jongeren samenkomen. Steeds meer signalen bereiken de politie dat het verslavende middel wordt aangeboden.

Omdat het hip is en ontzettend verslavend gebruiken criminelen dit om het de jongeren gratis aan te bieden. De verslaafde jongeren worden vervolgens weer ingezet voor ‘klusjes’ voor de criminelen waardoor ze langzaam de criminaliteit in worden gezogen.

De politie waarschuwt en spoort kinderen aan om dergelijke activiteiten te melden bij ouders, leerkrachten of bij de politie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen