Hotel Lumen verlicht weer de druk op vluchtelingencrisis Ter Apel als crisisnoodopvanglocatie

Burgemeester Peter Snijders
Burgemeester Peter Snijders
Foto: Gemeente Zwolle

Hotel Lumen is opnieuw het decor als tijdelijke crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers.

De staatssecretaris Eric van der Burg heeft burgemeester Peter Snijders van Zwolle gisteravond dringend verzocht om extra crisisnoodopvang te regelen. Lumen Hotels & Events aan het Stadionplein 20 is bereid gevonden om deze crisisnoodopvang in Zwolle te verzorgen. Vanaf morgenavond worden er 35 kamers beschikbaar gesteld. Het gaat om de opvang van maximaal 70 asielzoekers voor de periode van een week.

Half juli heeft het hotel ook haar deuren geopend voor de opvang van asielzoekers. De opvang is toen naar ieders tevredenheid verlopen. Omdat de eerdere ervaringen positief waren, kon de opvang dit keer snel worden geregeld. Ook nu zijn omliggende bedrijven geïnformeerd over deze tijdelijke maatregel.

Burgemeester Peter Snijders: “Met het aanbieden van deze crisisnoodopvanglocatie draagt Zwolle bij aan de onhoudbare situatie die in het aanmeldcentrum in Ter Apel is ontstaan. Wij zijn Hotel Lumen erg dankbaar dat zij zo snel hebben kunnen schakelen en de eerste asielzoekers morgenavond al kunnen worden ontvangen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen