Let op: er rijden géén NS-treinen in het noorden van het land

Het NS-personeel staakt en er rijden geen treinen
Het NS-personeel staakt en er rijden geen treinen
Foto: Pixabay

Wie vandaag met de trein naar het noorden van het land moet heeft pech. Er rijden geen NS-treinen in het de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en in delen van Flevoland en Overijssel.  De staking is vanmorgen om vier uur begonnen en duurt tot en met morgenochtend. De regionale van treinen Keolis en Arriva rijden wel.

De reden is een staking van het NS-personeel. De vakbonden hebben de staking aangekondigd. Naast de staking bij de NS  rijden door een tekort aan personeel momenteel op een aantal trajecten minder treinen.De staking wordt vrijdag overgenomen door personeel in West-Nederland.  De NS adviseert reizigers van, naar en binnen de noordelijke regio alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet.

De vakbonden willen de NS dwingen tot een betere CAO hopen met de acties een beter cao-bod af te dwingen bij de NS. Zij onderhandelen al enige tijd met elkaar over een nieuwe cao, maar de partijen kwamen nog niet nader tot elkaar.

Daarnaast voert de NS vanaf maandag 5 september een aantal belangrijke structurele aanpassingen door in de dienstregeling voor dit najaar. Hiermee is de dienstregeling beter uitvoerbaar rekening houdend met het verwachte personeelstekort. Bij de keuzes voor aanpassingen houdt de NS zo mogelijk rekening met de nieuwe reispatronen en reizigersaantallen sinds corona. Door de dienstregeling aan te passen, kunnen we treinen inzetten op logischere momenten, en voorkomen we dat er vrijwel lege treinen rijden. Ook de dienstregeling voor 2023 wordt herzien. De huidige dienstregeling is nog gebaseerd op de aanzienlijk hogere reizigersaantallen van 2019. De belangrijkste aanpassingen per 5 september zijn:

  • Op werkdagen rijdt elk kwartier een Intercity waar dat nu om de 10 minuten is.
  • Vanaf 20.00 uur rijden er minder treinen, waar dat momenteel vanaf 22.00 uur is.
  • In het weekend rijdt elk half uur Intercity’s en Sprinters waar dat nu elk kwartier is.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen