Fotograferende automobilisten N50 krijgen boete thuis gestuurd, deel ‘dodenweg’ gaat naar 80 km/u

Zwaar ongeluk N50 bij Kampen met twee gewonden
Zwaar ongeluk N50 bij Kampen met twee gewonden
Foto: Wijkagent Kampen

De fotograferende automobilisten krijgen de boete vanzelf thuis, belooft de politie Kampen. Vanmiddag gebeurde er weer een ongeluk op de N50 waarbij meerdere auto’s betrokken waren. Om ongelukken te voorkomen wordt de snelheid op de N50 teruggebracht naar 80 km/u.

Bij het ongeluk waren twee slachtoffers die met de ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Aan de andere kant van de weg waren automobilisten het ongeval aan het filmen en krijgen de prent vanzelf thuis gestuurd, belooft politie Kampen.

Vandaag werd ook bekend dat op korte termijn de snelheid tussen Kampen en Kampen-Zuid wordt aangepast naar 80 km/u, puur om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook wordt er gewerkt aan het plaatsen van een fysieke rijbaanscheiding om frontale botsingen te voorkomen.

De snelheidsverlaging wordt uitgevoerd om het aantal ongevallen op de relatief onveilige N50 terug te dringen. Op de lange termijn wordt de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid definitief aangepakt door middel van een verbreding van de weg en rijbaanscheiding. De verbreding is vertraagd vanwege de stikstofproblematiek, daarom worden nu deze tijdelijke maatregelen ingezet.

Het smalste deel van de N50, tussen Kampen en Kampen-Zuid wordt dus op korte termijn 80 km/u. Rijkswaterstaat een verkeersbesluit nemen en de wegmarkering aanpassen. Naar verwachting is de tijdelijke snelheidsverlaging inclusief de aanpassingen aan de weg en de borden binnen enkele maanden gerealiseerd.

Ook wordt er gewerkt aan tijdelijke rijbaanscheiding in de vorm van een betonnen barrier. Deze barrier zorgt ervoor dat verkeer niet op de tegengestelde weghelft kan komen en frontale botsingen worden voorkomen. In aanvulling hierop wordt ook halfverharding in de bermen geplaatst. Zo kunnen de hulpdiensten hun werkzaamheden nog steeds veilig uitvoeren. Naar verwachting is dit in 2023 klaar.

Op de lange termijn wordt de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid definitief aangepakt door middel van een verbreding van de weg en diverse verkeersveiligheidsmaatregelen, waaronder rijbaanscheiding. Dit project is echter vertraagd vanwege de stikstofproblematiek, maar wordt zo spoedig mogelijk opgepakt. Om aanpassingen aan de N50 Kampen – Kampen Zuid te kunnen en mogen uitvoeren moeten voorbereidingen worden getroffen. Onderdeel van deze voorbereidingen is het berekenen en beoordelen van effecten van stikstof door deze aanpassingen aan de N50 op de natuur. De expertise om deze berekeningen en beoordeling te kunnen doen is beperkt en op korte termijn niet uit te breiden. De N50 is een van de projecten die als eerste aanspraak kunnen maken op deze expertise.

Tot de realisatie van deze maatregelen worden eerdergenoemde tijdelijke maatregelen genomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen