Jesse Vermaning tekent eerste contract bij PEC Zwolle

Jesse Vermaning krijgt zijn kans bij PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft Jesse Vermaning zijn eerste profcontract aangeboden. De 19-jarige centrale verdediger, die komende week 20 jaar wordt, heeft voor één seizoen getekend met een optie voor nog een jaar.

Vermaning komt uit de jeugd van Heerenveen, maar speelt inmiddels alweer vier jaar in de PEC Zwolle Voetbalacademie. Vorig seizoen trainde de speler al geregeld mee met de eerste selectie. Zo speelde hij in maart nog mee in de oefenwedstrijd in en tegen Heerenveen, waarin hij een zeer sterke indruk maakte.

Jesse Vermaning is hartstikke gretig om aan de trainers te laten zien wat hij in zijn mars heeft: ”Toen ik jaren geleden naar de PEC Zwolle Voetbalacademie mocht komen voelde dat voor mij als een unieke kans, nadat ik niet bij Heerenveen kon blijven. Iedere speler heeft zijn eigen route om te komen daar waar hij wil. Ik hoop dat ik nu via deze weg een stap verder kan komen en ben van plan om vanaf de eerste dag van de voorbereiding alles te geven.”

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, is van mening dat Jesse een echte strijder is: ”Hij heeft nadat hij hier binnenkwam in rap tempo stappen gezet. Jesse is heel sterk geworden en je ziet aan alles dat hij veel oppikt van de ervaren spelers, wanneer hij met de eerste selectie traint. Het komende jaar kan hij nog meer leren. Ik ben ervan overtuigd dat Jesse op die manier zich in het elftal kan gaan knokken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen