Regionale recherche Oost-Nederland bezig met onderzoek drugs Colombiaans drugskartel

Onderzoek naar heroïne van Colombiaans drugskartel in Oost-Nederland
Foto: Pixabay

Drugs van een Colombiaans drugskartel zorgt er voor dat de regionale recherche Oost-Nederland bezig is met een onderzoek. In Italië werd 4.3 ton cocaïne in beslag genomen en vaardige arrestatiebevelen uit, waaronder in Nederland.

Het onderzoek van de Italiaanse opsporingsdiensten geeft politie Oost-Nederland aanleiding om te onderzoeken of er vanuit Oost-Nederland ook betrokkenheid is bij grootschalige drugsproductie en –handel. Omdat het onderzoek loopt is de politie terughoudend met het delen van informatie. Het onderzoek dat de Regionale Recherche doet, staat los van het onderzoek van de Italiaanse opsporingsdiensten.

Drugshandel valt onder ondermijnende criminaliteit en is daarom door de politie en het Openbaar Ministerie een geprioriteerd thema. Drugshandel is een vorm van zware en georganiseerde misdaad. Niet alleen gaat het gepaard met ernstig geweld, criminelen maken ook (soms onder druk) gebruik van diensten van burgers en bedrijven uit de bovenwereld. Met illegaal verdiend geld breiden criminelen hun activiteiten uit en bovendien wordt crimineel vermogen gebruikt om bijvoorbeeld panden van te kopen en het vermogen op die manier weer wit te wassen. Zo worden ook mensen zonder verkeerde bedoelingen de criminaliteit ingetrokken, waardoor de samenleving minder veilig en dus ondermijnd wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen