Studenten ontwerpen school van de toekomst met basisschool Aquamarijn in Zwolle

De vijf studenten bouwkunde van Landstede Harderwijk
De vijf studenten bouwkunde van Landstede Harderwijk
Foto: Eigen foto

Basisschool Aquamarijn in Zwolle is een basisschool in combinatie met BSO en kinderdagverblijf. Het schoolgebouw is op leeftijd en voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen voor een goede en gezonde leeromgeving. Daarnaast  is er onvoldoende capaciteit voor het groeiende leerlingenaantal. Voor de wedstrijd van SmartCirculair hebben vijftal studenten van het Landstede Harderwijk in opdracht van gemeente Zwolle het verzoek gekregen om tot een ontwerp en adviesvoorstel te komen om het pand circulair uit te breiden.

‘In Zwolle willen wij een gebouw neerzetten wat naast een fijne (leer)omgeving voor kinderen ook bijdraagt aan een beter onderwijssysteem. Zo ontworpen wij de ideale leeromgeving. Hierbij ligt onze focus op haalbaarheid, circulariteit, duurzaamheid en biodiversiteit

Onderwerpen die misschien ver van je bed staan, maar zo hebben overheden vastgesteld dat huiseigenaren vanaf 2026 worden verplicht bij vervanging van hun cv-installatie een (hybride) warmtepomp te laten installeren of voor een duurzaam alternatief te kiezen. Maar ook dat het  Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat vanaf 2030 circulair moeten werken. Er vanaf 2030 geen woningen meer mogen worden verhuurd met een slecht energielabel.

De vijf studenten van de Bouwkunde opleiding van Landstede Harderwijk pakten dit project zeer enthousiast op. Met de focus op haalbaarheid, circulariteit, duurzaamheid, biodiversiteit en het welzijn van de kinderen willen ze hun visie naar voren laten komen door hun verschillende praktijkervaringen te bundelen tot een product, dat al hun kennis reflecteert.

Stemmen kan!

Voor de wedstrijd van SmartCiruclair is er ook en publiekprijs te winnen. Stemmen op Landstede Harderwijk kan door op de onderstaande link te klikken:

https://www.smartcirculair.com/poll/stem-hier/

Let op: Stemmen kan alleen via een uniek IP adres, dus niet via wifi maar 4G/5G. U kunt uw mail vervolgens via de mail bevestigen. Dit alles om bots en fraude te voorkomen.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen