SP wil ‘Snijders-norm’ voor nieuwe directeur Fundatie

Koen van Baal (SP)
Koen van Baal (SP)
Foto: SP

De SP vindt dat topmensen van organisaties die subsidie krijgen van de gemeente Zwolle niet meer zouden mogen verdienen dan de burgemeester. Nu de Fundatie opzoek moet naar een nieuwe directeur vindt de SP het tijd de beloning aan banden te leggen.

De vorige directeur verdiende nog (fors) meer dan de Zwolse burgemeester. De gebrouilleerde directeur Ralph Keuning van de Fundatie streek ruim 161.000 euro per jaar op, terwijl Peter Snijders zo’n 30.000 euro minder verdient.

SP-raadslid Koen van Baal: “De Fundatie ontvangt veel subsidie van de gemeente. Dat is ook prima, daar krijgen we een mooi museum en prachtige tentoonstellingen voor terug. Maar dat is dan ook meteen waar die subsidie voor bedoeld is, niet om de directeur een topinkomen te geven. De burgemeester heeft de belangrijkste en zwaarste publieke functie in onze stad. En daar wordt hij prima voor betaald. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de top van instellingen die de gemeente subsidie geeft niet meer verdienen.”

Tijdens de raadsvergadering van maandag 13 juni dient de SP daarom een motie in om er bij de Raad van Toezicht op aan te dringen de toekomstige directeur niet meer te gaan betalen dan burgemeester Snijders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen