Gevaar dodenweg N50 is vooral te wijten aan afleiding in het verkeer: politie schrijft tientallen bekeuringen uit

Politie waakt op dodenweg N50 bij Kampen
Politie waakt op dodenweg N50 bij Kampen
Foto: Team Verkeer politie

Het team verkeer en politie Kampen hebben vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden op de N50, ook wel bekend als de dodenweg. De controle was  met name gericht op afleiding in het verkeer en het recreatieverkeer. Er werden zo’n 130 boetes uitgeschreven, waar onder maar liefst tachtig keer het vasthouden van een telefoon.

De N50 mag dan bekend staan als dodenweg, maar het zijn de verkeersdeelnemers die het levensgevaarlijk maken. Wat betreft afleiding in het verkeer mag het duidelijk zijn dat veel automobilisten afgeleid zijn door de mobiele telefoon en dan vooral het handheld bellen. Tachtig keer pakte de politie het bonnenboekje en dat is het merendeel van de bekeuringen die werden uitgeschreven. Zo’n vijftig boetes gingen naar het niet dragen van een gordel, losse lading of te zwaar beladen,  met B-rijbewijs een auto met aanhanger besturen, Hulpkoppelingen niet goed bevestigd, te luidruchtig of onvoldoende zicht in de spiegels. Alle bestuurders moesten blazen, niemand bleek te veel alcohol genuttigd hebben.

De politie waarschuwt: we hebben dit jaar al meerdere controles op afleiding gehouden en ook bleek vandaag weer dat herhaling van dit soort controles hard nodig is. Binnenkort gaan we een soortgelijke controle nogmaals uitvoeren. Afleiding in het verkeer kost echt levens! Laat je telefoon met rust tijdens het rijden!

♦♦♦

  • Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Of blijf op de hoogte via Facebook of Twitter
  • Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
  • Adverteren op Zwolle.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Zwolle Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Serge Klaassen via de telefoon: 06-36455297 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen