Verbouwde Zwolse gevangenis is dringend op zoek naar nieuw personeel

PI Zwolle van binnen
PI Zwolle van binnen
Foto: PI Zwolle

De meeste mensen kennen de gevangenis van Zwolle van buiten, gelukkig maar. Wie echter binnen wil kijken en zeker wie op zoek is naar een baan binnen Justitie heeft nú de kans. PI Zwolle heeft twee kennismakingsmogelijkheden in juni.

De penitentiaire inrichting (PI) Zwolle is binnenkort klaar met een grondige interne verbouwing. Alle gedetineerdenvleugels hebben een upgrade gehad, waarbij onder andere alle vloeren en de sanitaire voorzieningen zijn vervangen. Om de bouwvakkers ongestoord hun gang te laten gaan, werd telkens één afdeling met alle cellen leeggemaakt. In het najaar is de bouwoperatie klaar en moet PI Zwolle weer plek bieden aan ruim vierhonderd gedetineerden. Mede door deze verbouwingen en de mobiliteit op de arbeidsmarkt binnen de inrichting is PI Zwolle nu dringend op zoek naar nieuw personeel. Vandaar dat in juni twee keer een kennismakingsevent plaatsvindt.

“Gezien de huidige krapte van de arbeidsmarkt wordt het een flinke opgave om voldoende nieuwe collega’s te vinden”, beseft plaatsvervangend vestigingsdirecteur René Jongman van PI Zwolle. “Vandaar dat we de laatste tijd flink aan de weg timmeren om onze vacatures onder de aandacht te brengen. Zo was tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle op het grote scherm bijvoorbeeld regelmatig een filmpje van ons te zien en hebben we reclameborden geplaatst bij onder andere het stadion van PEC Zwolle en langs het spoor, direct naast onze inrichting. Plekken waar dagelijks veel personen langskomen. En natuurlijk zijn we actief op social media.”

Een penitentiaire inrichting is geen plek waar je zo binnenstapt. “Er staan natuurlijk niet voor niets muren omheen”, zegt Jongman. “Om nieuwsgierigen toch de kans te geven om zich een goed beeld te vormen van het werken binnen de gevangenismuren houden we daarom tweemaal een kennismakingsevent. Op zaterdag 11 juni en woensdagavond 15 juni. Belangstellenden die zich hiervoor aanmelden kunnen dan in gesprek met gevangenismedewerkers en een kijkje nemen op verschillende plekken binnen PI Zwolle, wat met alle voorzieningen een dorp op zich is.” PI Zwolle is een inrichting met zowel mannelijke als vrouwelijke en lang- en kortgestrafte gedetineerden.”

”Er zijn verschillende soorten afdelingen: huis van bewaring, gevangenis, een afdeling voor veelplegers, een terroristenafdeling voor vrouwen en een GHB-afdeling. Bovendien biedt de inrichting ook plaats aan de meest kwetsbare gedetineerden in het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC). “Al deze uiteenlopende doelgroepen maakt PI Zwolle een unieke en bijzondere inrichting die eigenlijk niet te vergelijken is met een andere gevangenis in Nederland”, stelt Jongman.

  • In totaal staan er zo’n dertig vacatures open binnen PI Zwolle. Variërend van complexbeveiliger tot afdelingshoofd en van arbeidsbegeleider tot verpleegkundige. Alle Zwolse vacatures zijn te vinden op de website www.werkenbijdji.nl. Aanmelden voor het kennismakingsevent op zaterdag 11 juni en woensdagavond 15 juni is mogelijk via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen