Programma Dodenherdenking Zwolle woensdag 4 mei en Bevrijdingsfestival Overijssel donderdag 5 mei

Het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark
Het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark
Foto: Google Maps

Burgemeester Peter Snijders en lococommissaris Bert Boerman zijn woensdag 4 mei aanwezig bij de Dodenherdenking bij het monument in het Ter Pelkwijkpark en ook is de burgemeester aanwezig bij het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden.

Dodenherdenking op 4 mei krijgt dit jaar vermoedelijk een extra lading door de oorlog die in Europa woedt in Oekraïne. Burgemeester Peter Snijders en lococommissaris Bert Boerman zullen ongetwijfeld hieraan aandacht schenken. De traditionele herdenking begint met een stille omgang die begint om 19.00 uur aan de Spinhuisbredehoek. Vandaart vertrekt de stoet om 19.15 uur langs de volgende route waar het verkeer wordt opgehouden: Menno van Coehoornsingel (het voormalige Huis van Bewaring/Librije), Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat (synagoge), Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel en eindigt in het Ter Pelkwijkpark bij het centrale monument.

Herdenking

Tijdens de plechtigheid bij het centrale monument onder leiding van ceremoniemeester Arjan Duijn, draagt burgemeester Peter Snijders een gedicht voor. Lococommissaris Bert Boerman en Peter Snijders leggen gezamenlijk een krans namens het openbaar bestuur. Verder zijn er tijdens de plechtigheid bijdragen van onder meer Musica Vocalis onder leiding van Raghna Wissink en Kinderkoor Konstantijn onder leiding van Suzan Westerveld, trompettiste Alike Jonkman, Zwols klokkenluidersgilde St. Michaël, studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van Deltion College Zwolle, Vereniging Veteranen Zwolle, Korps Nationale Reserve (Natres) en scoutingverenigingen uit de stad.

Concert en theater na de herdenking

Om 21.00 uur is in Academiehuis Grote Kerk het herdenkingsconcert Zwanenzang van het Nederlands Bach Consort met spoken word van Amara van der Elst. Vanaf 21.00 uur zijn er in het kader van ‘Theater Na de Dam’ meerdere voorstellingen in theater Odeon.

Bevrijdingsfestival

De opening van het Bevrijdingsfestival is op 5 mei om 12.45 uur vanaf het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Atleten van AV PEC 1910 brengen het vuur vanuit Wageningen naar Zwolle. Burgemeester Peters Snijders richt zich in een toespraak tot het publiek en na het hijsen van de vlag volgt het Wilhelmus. Diverse collegeleden wonen verschillende programmaonderdelen bij. Kijk voor meer informatie op: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen