Coalitieonderhandelingen staan open voor inbreng van de Zwollenaren

De onderhandelaars van de vier partijen
De onderhandelaars van de vier partijen
Foto: Gemeente Zwolle

De college onderhandelingen zijn weer een stadium verder. De onderhandelaars van ChristenUnie, GroenLinks, D66 en CDA hebben een drukke week gehad met gesprekken over cultuur en economie. Inmiddels is het zover dat ook Zwollenaren inspraak kunnen leveren aan de onderhandelingstafel.

In de raad werd ‘het gesprek met de informateur’ gevoerd en dat heeft informateur Arie Slob als zeer plezierig ervaren. De betrokkenheid tot het tot stand komen van een nieuwe coalitie is groot. En niet alleen vanuit de raad, maar ook vanuit de Zwolse bevolking. Daarom is er een emailaccount waar iedereen zijn zegje kan doen en input kan geven aan de onderhandelingen. Dat kan via [email protected]

De gekozen werkwijze is steeds dat twee partijen de voorbereidingen doen en concrete voorstellen op de onderhandelingstafel deponeren. Het zorgt voor goede inhoudelijke gesprekken die leiden tot duidelijke keuzes. Vrijdag zijn de vier partijen bij elkaar gekomen in de Vreugdehoeve. Daar is gesproken over het thema energietransitie en nog tijd besteed aan het onderwerp economie, waar woensdag al mee werd begonnen. Daarnaast is uitgebreid stil gestaan bij de groei van de stad. Vandaag is doorgesproken over thema’s als duurzaamheid, energietransitie en vergroenen. Een belangrijk thema voor de onderhandelende partijen. ”Al met al een hele volle en productieve week”, zegt Arie Slob.

Dinsdag komen de partijen weer bij elkaar. Dan staat er een gesprek met Zwolse jongeren van de Jongerenraad en Impacter Zwolle in de agenda. Met hen wordt gesproken over de thema’s waarvan ze hebben aangegeven die belangrijk te vinden.

In verband met Koningsdag en 4 en 5 mei komt het gezelschap pas vrijdag 6 mei weer bij elkaar. Dan zal er over het sociaal domein en mobiliteit gesproken gaan worden. Ook zaterdag 7 mei zullen er weer onderhandelingen zijn. Het spreekt voor zich dat er in de tussenliggende periode wel verder gewerkt zal worden aan de voorbereidingen van de gesprekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen