Verkeersmaatregelen Koningsnacht en Koningsdag

Koningsdag in Zwolle
Koningsdag in Zwolle
Foto: Judith Lohuis

Vanwege allerlei festiviteiten tijdens Koningsdag en Koningsnacht zijn er diverse verkeersmaatregelen genomen. In de binnenstad is een aantal wegen afgesloten om ruimte te maken voor voetgangers. Bijvoorbeeld de zijwegen van Blijmarkt en Koestraat, en daarmee ook Praubstraat en Sassenstraat. De afsluiting is op Koningsavond 26 april tussen 19.30 uur en 01.30 uur, en op Koningsdag 27 april tussen 11.30 uur en 20.00 uur.

Sinds 1 oktober 2021 is de rijroute Gasthuisplein en Nieuwe Markt dagelijks tussen 12.00 uur en 22.00 uur een voetgangerszone. Voor Koningsavond is de eindtijd hiervan verlegd naar 01.30 uur. Dit wordt aangegeven ter hoogte van Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkstraat. Vanwege een kleedjesmarkt is de Diezerstraat op 27 april ook op de morgen afgesloten voor gemotoriseerd bevoorradend verkeer.

Op verschillende plekken in de binnenstad zijn er fietsenrekken, zoals op de Grote Kerkplein en Rodetorenplein. Ook kunnen de bewaakte fietsenstallingen worden gebruikt. Kijk voor locaties en openingstijden op www.zwolle.nl/fietsparkeren

De stadslijnen van Keolis rijden op 26 april vanaf 17.00 uur en op 27 april de hele dag niet via Jufferenwal en Rodetorenplein, maar via de aangepaste route Pannekoekendijk en Katwolderplein. Stadslijnen 4 en 13 blijven rijden via de binnenstadhaltes aan Wilhelminasingel en Kerkstraat.

Dance-event bij Wythemerplas

Bij de Wythemerplas vindt op 27 april het dance-event Kingdance plaats, tussen 12.00 en 23.00 uur. Bezoekers die met het openbaar vervoer naar Zwolle komen, kunnen met pendelbussen van en naar het event reizen. Meer informatie over het programma event en bereikbaarheid is te vinden op www.kingdance.nl

Vanwege verwachte drukte is er waarschijnlijk extra reistijd in de omgeving Ceintuurbaan, Oldeneelallee en Zalnéweg, vooral tijdens de avondspits.

Tussen 21.00 en 01.00 uur is de Oldeneelallee afgesloten op het gedeelte tussen de Marsweg en Gerenweg/Nipkowstraat, in de rijrichting naar Ceintuurbaan/N35. Verkeer wordt omgeleid via Marsweg – Gerenweg. De weg blijft open in de tegenovergestelde rijrichting (naar de IJsselallee).

Activiteiten op andere plekken

Ook op andere plekken in de stad worden er activiteiten georganiseerd. Zo is er op het Assendorperplein een wedstrijd Pleinkunstenaar, in Park Eekhout Oranjepret, en in Zuid een versierde kinderfietsoptocht. Daarnaast is er in meerdere wijken een kleedjesmarkt met daaromheen andere activiteiten.

Kijk op www.hesz.nl voor meer informatie over het programma Koningsnacht en Koningsdag in de binnenstad.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen