Deltion College opent nieuwe praktijkomgeving voor opleidingen Luchtvaartdienstverlening

De Boeing 737 simulatie bij Deltion
De Boeing 737 simulatie bij Deltion
Foto: Deltion College

Na een bouwperiode van ongeveer 2 jaar was het eindelijk zover! De nieuwe praktijkomgeving van de opleidingen Luchtvaartdienstverlening (Luchtvaartdienstverlener en International Aviation Services) werd officieel geopend op het Deltion College.

In de nieuwe praktijkomgeving waan je je op een kleine luchthaven. De omgeving is uitgerust met precies dezelfde incheckbalies en bewegwijzeringsborden als op Schiphol, een gate met omroepinstallatie en een oefenvliegtuig. Hier kunnen de studenten vrijwel alle vaardigheden oefenen die komen kijken bij de complete passenger journey; van aankomst op de luchthaven tot
aankomst op bestemming.

Daadwerkelijke praktijk evenaren

“We vinden het belangrijk om onderwijs te bieden dat aansluit op de nieuwste ontwikkelingen uit de praktijk. Met deze nieuwe omgeving kunnen we de daadwerkelijke praktijk nóg beter
evenaren. Zo beschikt het oefenvliegtuig over de deuren van een echte Boeing 737, twee gangpaden en een cockpit. Het oefenen van alle belangrijke vaardigheden aan boord kunnen we hierin goed nabootsen”, zegt Mettina Kroes, leraar Luchtvaartdienstverlening.

De studenten van de opleidingen Luchtvaartdienstverlening zijn ook blij met de komst van de nieuwe praktijkomgeving, waaronder student Tim ter Veer: “Wauw!”, dat was mijn eerste reactie toen ik deze nieuwe praktijkomgeving binnenliep. Alles is zo realistisch. De lessen in de cabine vind ik het allerleukste, want dan ben ik echt in de praktijk bezig. Ook is het fijn dat ik tijdens deze lessen alle belangrijke vaardigheden leer voordat ik op stage ga.”

  • Ben je zelf ook benieuwd geworden naar deze nieuwe praktijkomgeving? Kom dan gerust een kijkje nemen tijdens onze open avond van het Deltion College op vrijdag 22 april!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen