RTV Oost: Een van de twee gedode broers in MC Donald’s had contacten binnen de criminele wereld

MC Donald's aan de Floresstraat
MC Donald's aan de Floresstraat
Foto: Redactie

Eén van de twee broers die gisteravond werd doodgeschoten in de McDonald’s-vestiging Zwolle-Noord had criminele contacten. Dat schrijft RTV Oost naar aanleiding van bronnen binnen de Alevitische gemeenschap.

De jongste van de twee, Ali Torunlar, zou jarenlang in Turkije zijn geweest omdat het hem in Nederland ’te heet onder de voeten was geworden’, daarbij was het in de gemeenschap niet bekend dat hij weer terug was in Zwolle. Daarbij zou hij schulden hebben, maar ook criminele contacten.

RTV Oost meldde gisteren al dat alles duidt op een koelbloedige liquidatie. De schutter hing volgens bronnen al een uur in of rond de McDonald’s. Nadat de slachtoffers een tafeltje hadden gekozen, is de schutter er naast komen zitten. Na enige tijd heeft hij zijn wapen gepakt en de broers doodgeschoten.
“De oudste broer Hüseyin staat daar helemaal buiten”, zeggen dezelfde contacten. “Dat was een gouden vent voor ons Alevieten. Hij stond voor alles en iedereen klaar. Hij wilde altijd helpen. Zo verzorgde hij bijvoorbeeld vaak genoeg uitvaarten in het buitenland, als nabestaanden daartoe niet in staat waren. Hij droeg het lokale sportleven een warm hart toe en je kon altijd bij hem terecht met je problemen.”

‘Collateral damage’

De gedachte in de gemeenschap is dat de jongste broer terug in Nederland was om zijn problemen of schulden op te lossen en dat zijn oudere broer naar een afspraak bij de McDonald’s is meegegaan als ‘mediator’. “Maar daardoor was de oudste op de verkeerde plek, op het verkeerde moment. Collateral damage, zogezegd.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen