Teller al rond 30 miljoen euro bij actie voor Oekraïne, laatste tussenstand: €29.526.015

Er is al ruim dertig miljoen euro binnen voor Oekraïne
Er is al ruim dertig miljoen euro binnen voor Oekraïne
Foto: Giro 555

Na zeven uur radiomaken is er ruim 8 miljoen euro opgehaald voor Giro555 en staat de teller in totaal op zo’n slordige 30 miljoen euro. De laatste tussenstand is €29.526.015.

Onder de noemer Radio555 maken dj’s van tien stations radio vanuit het Beeld en Geluid in Hilversum om geld in te zamelen voor hulp aan Oekraïne. Bij de start om 06.00 uur stond de teller op 21,4 miljoen euro.

Radio-dj’s Sander Lantinga en Gerard Ekdom gaven het startsein voor de actie van verschillende stations. Het gaat om een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Tientallen bekende Nederlanders, onder wie de familie Meiland, de familie Froger en Robert ten Brink zetten zich in voor de actie en zitten in het belpanel.

Ook wordt het tv-programma Samen in Actie voor Oekraïne van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6. Tijdens de tv-actie kunnen mensen bellen om geld te doneren. Er worden dan ook diverse acties onder de aandacht gebracht. De uitzending wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Ook Jeroen Pauw en Eva Jinek doen mee, zij ontvangen in de studio gasten aan tafel en schakelen met correspondenten in de regio.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen