Burgerbeweging Zwolle gaat door met stilte protesten voor het gemeentehuis

Burgerbeweging Zwolle houdt stille protesten bij het gemeentehuis
Foto: Burgerbeweging Zwolle

Burgerbeweging Zwolle stond maandagavond voor het eerst voor het gemeentehuis te demonstreren voor vrijheid. En ze gaan door. Volgende week maandag verzamelen de mensen van deze organisatie er weer.

Burgerbeweging Zwolle is een club die zegt te kiezen voor vrijheid. Vrijheid om te bepalen waar je wel en niet naartoe gaat. Vrijheid om een keuze te maken of je medicijnen wel of niet wilt nemen. Vrijheid om niet beperkt te worden om je sportschool te bezoeken. De keuze om alleen met een ‘prikje’ een restaurant te kunnen bezoeken is geen vrijheid. Burgerbeweging Zwolle strijdt voor solidariteit en een CTB vrije samenleving.

In Zwolle en omstreken zijn diverse bewegingen actief die voor een vrije keuze zijn. Ook Burgerbeweging Zwolle is op deze wijze ontstaan zegt een woordvoerder: ”We zijn een netwerkorganisatie waar tientallen mensen werken aan de doelstelling dat inwoners van de stad Zwolle, de regio, de provincie en het land een vrije keuze behouden.”

Een van de projectgroepen organiseert een wekelijkse demonstratie op het Kerkplein en voor het gemeentehuis. Maandag 31 januari was de eerste stille demonstratie. Circa 20 mensen stonden een half uur een stilte protest te houden op het plein. De tweede stilte demonstratie is gepland op 6 februari en zal daarna wekelijks worden gehouden.

Meer informatie: burgerbewegingzwolle.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen