Peter Snijders heeft begrip voor actie ondernemers in Zwolle om zaterdag de deuren te open voor het publiek

Ondernemers in Zwolle openen zaterdag de deuren
Foto: Eigen foto

”Ik ga ervan uit dat de actie eenmalig is en alleen bij de zaterdag blijft. Ik reken er op dat iedereen zich vanaf zondag weer aan de regels houdt zoals die dan zullen gelden”, zegt burgemeester Peter Snijders over de actie van winkels en horeca om morgen open te gaan. Vanavond tijdens de persbriefing zal meer duidelijk worden wat het kabinet wil om te gaan versoepelen.

Hij begrijpt dat winkels en horeca de deuren willen openen om het signaal te geven dat er iets moet gebeuren. Het water staat ondernemers tot aan de lippen en er moet wat gebeuren. Peter Snijders zegt: ”Ik begrijp heel goed dat ondernemers snakken naar meer perspectief en willen graag weer bezoekers ontvangen in hun winkel, bar of restaurant. Ze willen dat ook op een veilige en verantwoorde manier doen. Het draagvlak voor de lockdown neemt snel af, ook in onze stad en wij begrijpen dat ondernemers met hun actie een signaal willen geven.”

Het gemeentebestuur van Zwolle heeft dat inmiddels ook gedaan via een brief via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De gemeenten roepen het kabinet dringend op om meer oog te hebben voor de economische gevolgen van de maatregelen en om meer duidelijkheid en perspectief te geven aan al die hardwerkende ondernemers, die met pijn in het hart de deuren dicht moeten houden, terwijl zij niets liever doen dan gasten ontvangen, ook al is dat met beperkingen en steeds weer andere spelregels.

Snijders zegt ook: ”We weten nog niet precies wat het kabinet gaat besluiten over de maatregelen, maar wij hopen op perspectief voor iedereen die getroffen is door de maatregelen. Als gemeentebestuur van Zwolle hebben wij begrip voor de actie van de ondernemers. Aan de andere kant blijven wij ook verantwoordelijk voor de naleving van de coronamaatregelen en roepen eenieder op daarin zelf verantwoordelijkheid te nemen. En dus ook tijdens een eventuele actie de basismaatregelen in acht te blijven nemen om verspreiding van het virus te voorkomen: voldoende afstand nemen, drukte vermijden en een mondkapje dragen.”

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen