Ruben van de Belt fractievoorzitter CU Zwolle

Gerdien Rots en Ruben van de Belt van de Zwolse CrhistenUnie
Gerdien Rots en Ruben van de Belt van de Zwolse CrhistenUnie
Foto: ChristenUnie Zwolle

Ruben van de Belt is de nieuwe fractievoorzitter bij de ChristenUnie in Zwolle. Hij neemt de voorzittershamer over van Gerdien Rots. Hiermee sorteert de partij voor op de gemeenteraadsverkiezingen van maart. 

Ruben van de Belt en Gerdien Rots vormen samen een lijsttrekkersduo met als achterliggende gedachte dat Ruben van de Belt de nieuwe fractievoorzitter is en Gerdien Rots is de wethouderskandidaat voor de nieuwe periode van vier jaar. 

Ruben van de Belt zit sinds 2018 in de Zwolse raad en heeft zich met hart en ziel gestort in een duurzame en groene toekomst. Hij zegt: “Ik geloof dat we de aarde in bruikleen hebben gekregen van toekomstige generaties. Als Zwolle ook in de toekomst een thuis wil zijn, dan moeten we doen wat we kunnen om klimaatverandering tegen te gaan. Door huizen, bedrijven en vervoer schoon en duurzaam te maken. Op een eerlijke manier, die de verschillen in de samenleving niet groter maakt maar juist verkleint.”

De dertigjarige Ruben van de Belt hoopt in zijn nieuwe rol bij te dragen aan meer inlevingsvermogen in het publieke debat. Daarover zegt hij: “Als raadslid probeer ik altijd naar alle meningen te luisteren en ga geen gesprek uit de weg. Juist in een tijd waarin verschillen uitvergroot worden is het belangrijk open te blijven staan voor de ander. Om je in te leven in de ander. Van Gerdien heb ik op dat vlak veel geleerd, en wil dat vasthouden als haar opvolger.”

Gerdien Rots (50) is inmiddels gepokt en gemazeld in de politiek en zit sinds 2007 in de gemeenteraad. Sinds 2013 is zij fractievoorzitter en lijsttrekker. En met succes. Ze leidde de partij van zes naar acht zetels en werd de grootste partij in Zwolle. Ook bij de verkiezingen in 2018 was Rots lijsttrekker. De ChristenUnie bleef toen met 7 zetels de grootste partij. In de afgelopen acht jaar was Gerdien Rots een coalitieleider die voor verbinding en stabiliteit zorgde. Gerdien Rots is de langstzittende coalitieleider in de recente geschiedenis van de Zwolse politiek. Rots: “Met ontzettend veel plezier heb ik deze bijzondere rol vervuld. Veel Zwollenaren hebben mij een inkijkje in hun leven gegeven. Buurtbewoners bij een nieuwbouwlocatie, jongeren in jeugdzorg, ouderen met thuiszorg, ondernemers met innovatieve ideeën, mensen in armoede, slachtoffers van mensenhandel en ga zo maar door. Al die informatie heb ik gebruikt voor politieke voorstellen die het leven in Zwolle nog prettiger maken.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen