Op buurtapp Nextdoor wordt gewaarschuwd voor dakbeheer Benelux

Het busje van Dakbeheer Benelux dat door Zwolle rijdt
Foto: Eigen foto

In Zwolle wordt op de buurtapp Nextdoor gewaarschuwd voor het bedrijf Dakbeheer Benelux dat met een busje voor komt rijden om dakgoten schoon te maken. Een aantal Zwollenaren heeft al kennisgemaakt met dit bedrijf.

Volgens een aantal mensen is het de bekende oplichtingstruc. Ze bieden aan om de dakgoten schoon te maken voor een bedrag van 20 euro en komen dan ‘grote problemen’ tegen zoals lekkages en scheuren in dakpannen, vorstpannen en dakgoten. Iemand op Nextdoor zegt: ” Zo verzinnen ze extra werkzaamheden die niet worden gedaan. Het gaat er alleen om de prijs op te schroeven en je schrikt je wezenloos om wat je moet gaan betalen. Zij overrompelen je en achteraf denk je, ze kwamen om de dakgoot te legen voor €20.00. Ik kan me wel voor mijn kop slaan.”

Iemand anders op dezelfde buurtapp: ”Dit zijn geen echte schoonmakers, maar oplichters. Ik heb het zelf meegemaakt met de smoes dat er ook een zogenaamd lekkage was en dat er een gedeelte vernieuwd zou moeten worden met een globale rekening van ongeveer 300 a 400 Euro. Ik vertrouwde het niet en liet het nachecken via via met een echte vakman hij ging het voor me nakijken en je mag het raden: grote onzin alles was okee. Totaal géén lekkage en de goten waren nagenoeg schoon.”

Een ander lid van Nextdoor schrijft twee dagen geleden: ”Ik zie ze net over de Ministerlaan rijden. Wees dus gewaarschuwd. En kijk even naar buiten. Niet iedereen zit op Nextdoor. En ze zullen vooral ouderen willen treffen.”

Dakbeheer Benelux is gevestigd in Den Bosch en de website is inmiddels uit de lucht gehaald. Op hetzelfde adres is een autobedrijf ingeschreven, dat echter nu ook niet meer actief is. Het gaat om Boy M. die in verband wordt gebracht met groepsverkrachtingen in 2019 en werd begin deze maand veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie, zo schrijft het Brabants Dagblad

Wie de mannen zijn die in het busje rondrijden is niet bekend noch te achterhalen. Wel is bekend dat het busje twee dagen geleden nog is gezien in Zwolle-Zuid in de buurt van de Ministerlaan.

Een van de beide telefoonnummers van het bedrijf wordt niet opgenomen en het tweede telefoonnummer werkt niet meer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen