Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Zwolle

Foto: Anke Olthof

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

Gedeputeerde Roy de Witte en Bianca Talen, manager van ZwolleDoet! hebben daarom de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Zwolle aan Boaz Beeuwkes, Ferhat Genc en Jan van Popta. Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Zwolle overhandigd aan Jelle Zijlstra en Peter Ellenbroek van de Werkgroep bestrijding reuzenberenklauw. Deze prijs werd samen met Astrid van der Werf van provincie Overijssel uitgereikt.

Boaz Beeuwkes

Boaz is betrokken bij het programma Vuurkracht en geeft hier actief uitvoering aan. Hij is in staat een relatie op te bouwen met jongeren, is een voorbeeld voor jongeren in het kwetsbaar delen van zijn leven en tegelijk biedt hij jongeren hoop door hen te begrijpen, onvoorwaardelijk te aanvaarden en eerlijk te zijn in de relatie. Een vrijwilliger die het vuur weet aan te steken in het leven van jongeren.

Ferhat Genc

Ferhat is een politieke vluchteling uit Turkije en zet zich in als vrijwilliger binnen De Nieuwe Haven, IJsselheem. Niets is hem teveel, voor een potje bingo staat hij altijd klaar. Iemand die zo in een vreemd land komt, de taal niet kent en toch aan de slag gaat als vrijwilliger: de bewoners hebben Ferhat volledig in hun hart gesloten.

Jan van Popta

Jan werkt bijna dag en nacht om de doelstellingen van Schippermagikookeensvaren en het varen met mensen met een beperking mede mogelijk te maken. Hij ziet altijd een mogelijkheid om iets te regelen als secretaris van het bestuur. Hij werkte aan het tot stand komen van het schip en helpt met klussen waar nodig. Jan zoekt subsidies of giften om het schip in de vaart te brengen en vindt vrijwilligers om te helpen op het schip.

Werkgroep bestrijding reuzenberenklauw Zwolle

De vrijwilligers Jelle Zijlstra, Peter Ellenbroek, Arie Folkers, John Wennips en Pim Bosman zetten zich al jaren fanatiek in om deze plant te bestrijden in Zwolle. Jaarlijks levert de groep een behoorlijke inspanning op de bestrijding van de plant waarvan de resultaten steeds meer zichtbaar worden. Hun intrinsieke motivatie en volharding om deze plant te bestrijden is aanstekelijk.

‘Het waarderen van vrijwilligers is ontzettend belangrijk,’ aldus Bianca Talen, manager van ZwolleDoet! ‘Juist in deze tijd mag er vaker stil worden gestaan bij de kracht van vrijwilligers en hoe mooi het is om iets voor je omgeving, een ander én uiteindelijk ook voor jezelf te doen. Applaus voor niet alleen deze vrijwilligers maar voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in Overijssel.’

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen