Zwolle viert Nationale Boomfeestdag met planten van 27 bomen bij de WRZV-hallen

Wethouder William Dogger steekt met de kinderen de handen uit de mouwen
Foto: Gemeente Zwolle

Kinderen van basisschool Vrije School hielpen wethouder William Dogger en ROVA met het planten van nieuwe bomen bij het vernieuwde sportcomplex WRZV Hallen. Aan de Grote Voort  werden in totaal 27 verschillende soorten bomen geplant, waaronder elzen, lijsterbessen en berken. Met het groener maken van het terrein vierde Zwolle de Nationale Boomfeestdag 2021.

Groen is voor Zwollenaren belangrijk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De gemeente Zwolle en ROVA merken dat het groen in de stad de afgelopen jaren steeds meer wordt gewaardeerd. Dat is mooi, want groen levert een enorme bijdrage aan de gezondheid van inwoners. Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2021 is dan ook: Bomen maken Gezond.

Wethouder William Dogger: “In een groene omgeving bewegen kinderen meer, laten ze creatief spel zien en het zorgt daardoor voor betere motorische ontwikkeling. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress en herstellen daarvan ook sneller. Kortom, meer bomen zijn goed voor het buitengeluk.”

De Nationale Boomfeestdag is dit jaar vanwege Covid-19 verplaatst van maart naar november. In Zwolle was ook in maart een kleine boomplantactie  gehouden. Omdat het landelijke moment in november plaatsvindt doet Zwolle de Boomfeestdag nu nog een keer.

Het Overijsselse project ‘Iedereen Een Boom’ wil 1,1 miljoen bomen in Overijssel realiseren met hulp van inwoners, ondernemers en instellingen in Overijssel. Ideeën, mogelijke financiering en locaties staan op www.iedereeneenboom.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden