Een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving: meld je aan voor de natuurwerkdag

Natuurwerkdag in de vrije natuur
Natuurwerkdag in de vrije natuur
Foto: Overijssels landschap

Landschap Overijssel houdt dit jaar voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag niet doorgaan vanwege Corona. Gelukkig kan iedereen die het wel dit najaar, op 5 en 6 november, aan de slag op bijna 40 klusplekken in Overijssel, waar onder in Zwolle.

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen.

Maak kennis met groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag!

Tijdens deze 20ste editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Inmiddels zijn er bijna 40 kluslocaties in Overijssel aangemeld. Ook in en rond Zwolle zijn volop klussen, zoals wilgen knotten in de Struinwaard of op landgoed Windesheim,

Wil jij een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over activiteiten

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen