LHBTI+’ers houden activiteiten in café de Gezelligheid in het kader van Coming Out Day

Foto:

Op Coming Out Day gaat de LHBTI-gemeenschap bezig met activiteiten in café de Gezelligheid. Maandagmiddag 11 oktober van 15.00 tot 18.00 uur gaat het COC samen met twee dragqueens het gesprek aan met mensen.

Coming OUt Day is de dag waarop de LTBTI-gemeenschap laat zien dat acceptatie de normaalste zaak van de wereld is. Men wil aandacht geven dat iedereen zichzelf kan en mag zijn en er ook openlijk vooruit kan komen. In Zwolle is veel aandacht voor de gemeenschap met een diversiteit in gender en seksuele voorkeur.

Wethouder Dorrit de Jong en Heleen Rompelman voorzitter van COC Zwolle hijsen samen de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Zwolle. Ze willen laten ze zien dat ze samen achter de lhbti+-gemeenschap staan. De gemeente Zwolle wil daarnaast ook laten zien dat ze voor iedereen een veilige stad wil zijn voor iedereen.

Er zijn verschillende activiteiten vanuit het COC Zwolle, dat maandagmiddag is te vinden in het stadscentrum om informatie te geven. Samen met twee prachtige dragqueens gaat men het gesprek aan met de inwoners en bezoekers. Tussen 15:00 uur – 18:00 uur zijn de mensen van het COC te vinden bij café De Gezelligheid aan Gasthuisplein 11.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen