Vanaf vandaag moet iedereen met coronatoegangsbewijs elkaar veilig kunnen ontmoeten

Veiligheid voorop bij bezoek aan de horeca
Foto: Rijksoverheid

Onder het motto Alleen Samen moet iedereen met een coronatoegangsbewijs elkaar veilig kunnen ontmoeten. Vooral op die plaatsen waar een verhoogd risico is op besmetting omdat het  drukker is. Tegelijkertijd is het loslaten van de verplichte 1,5 meter maatregel best even wennen voor veel mensen.

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Vanaf zaterdag 25 september wordt daarom de verplichte anderhalve-meter-maatregel losgelaten. Bijna alle locaties kunnen dan ook meer mensen binnen laten. Daarmee wordt een flinke stap gezet in de richting van een samenleving zonder beperkende coronamaatregelen. Op bepaalde locaties neemt daarmee de drukte vanzelfsprekend toe.

Om besmettingsrisico’s zo laag mogelijk te houden en daarmee de veiligheid te verhogen is er het coronatoegangsbewijs. Deze wordt gevraagd in de horeca en bij bezoek aan evenementen, sportwedstrijden en voorstellingen. Dit vraagt van iedereen een inspanning, tegelijkertijd geeft het een extra waarborg voor ieders veiligheid. Met het coronatoegangsbewijs kan iedereen naar binnen. Ook wie nog niet gevaccineerd is. De basisregels blijven daarnaast nog steeds van belang: handen wassen, testen bij klachten en voldoende frisse lucht. Het advies tot afstand houden blijft ook nog steeds in stand.

Onderzoek heeft geleerd dat het loslaten van de verplichte 1,5 meter deels positief wordt ervaren, maar ook tot scepsis leidt. Het gevoel hierover is uiteenlopend. Bij een deel leeft het idee dat de 1,5 meter toch al niet meer werd nageleefd, maar er zijn ook mensen die het prettig vinden dat deze regel er was. Sommigen vinden het spannend en onwenselijk, dat de verplichting op de 1,5 meter er nu af gaat. Ook de meningen over de invoering van het coronatoegangsbewijs zijn verdeeld.

hydroxychloroquine

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden