Meld het beste idee voor Zwolle aan voor de ideeënmarkt

De wens van de jeugd is een goede skatebaan
Foto: Pixabay

De gemeenteraad roept mensen op ideeën voor Zwolle die de stad, buurt  of wijk of inwoners ten goede komen, te presenteren op de ideeënmarkt  op 12 oktober. Raadsleden kunnen een aantal van deze ideeën vervolgens  inbrengen bij de vergadering over de gemeentelijke begroting.

Zwollenaren weten het beste wat er in hun buurt, straat of wijk anders, beter of  mooier kan. Valt een idee na presentatie op de ideeënmarkt in de smaak bij de  gemeenteraad, dan kan het zo zijn dat het uitgevoerd wordt of dat er een  subsidie voor wordt gegeven. Inwoners kunnen tot uiterlijk 4 oktober hun idee  indienen via www.zwolle.nl/ideeenmarkt.

Er zijn een aantal spelregels. Ideeën  komen ten goede aan de stad, uw buurt of wijk of de inwoners. De gemeente  Zwolle heeft nog geen subsidie of andere vorm van ondersteuning gegeven om  het idee te realiseren. Het moet passen bij de taken en bevoegdheden van de  gemeente Zwolle. En Zwollenaren moeten hun idee op de online ideeënmarkt  toelichten. Bedrijven zijn uitgesloten van deelname aan de ideeënmarkt. 

Simone Boshove (GroenLinks): “Als raadslid wil ik graag  weten wat er speelt in de stad. Samen met de andere raadsleden hopen we dat  zoveel mogelijk Zwollenaren die rondlopen met een idee voor Zwolle hun idee  gaan aanmelden. Het idee mag overal over gaan, bijvoorbeeld over het  onderhoud van het groen of de straat, meer speelplekken voor de jeugd,  faciliteiten in de openbare ruimte, etc. We hopen u/je graag te spreken op de  ideeënmarkt op 12 oktober!”

Voldoet het idee aan de spelregels, dan kunnen Zwollenaren hun idee tijdens een digitale ideeënmarkt op 12 oktober vanaf 19.30 uur aan de raadsleden  laten zien en uitleggen. Zijn raadsleden overtuigd van een idee, dan kunnen ze dit idee indienen bij de vergadering over de begroting op 12 november. Stemt  de meerderheid van de raadsleden dan voor het idee, dan kan er geld voor vrijgemaakt worden. Gebeurt dit niet, dan kan de gemeenteraad/raadsgriffie de  indiener van het idee verder op weg helpen om bijvoorbeeld met bedrijven en  organisaties in de stad het idee uit te werken. 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden