Katten eten vergiftigde kaas omgeving Jupiterstraat en Radewijnstraat

Een van de vergiftigde katten in Dieze
Een van de vergiftigde katten in Dieze
Foto: Dierenambulance Zwolle

De dierenambulance is dit weekeinde druk geweest met katten die vergiftigde kaas hadden gegeten. Aan de Jupiterstraat en Radeijnstraat vertoonden katten een vreemd gedrag, later werd nog een vergiftigde kat naar de dierenarts gebracht.

De dierenambulance kreeg het bericht dat een kat stuiptrekkend op een grasveld aan de Jupiterstraat lag en toen direct daarna ook een soortgelijke melding kwam van de Radewijnstraat werd het duidelijk dat direct hulp nodig was. Toen de dierenambulance aan de Jupiterstraat aan kwam bleek overduidelijk dat de kat hulp nodig had. Daarna reed de dierenambulance direct door naar de Radwijnstraat, waar het nog lastig was om de kat te bereiken. Hij lag achter een hoog hekwerk. Met hulp van de melders en een medewerker van de ROVA kon de vrijwilliger on het hek door te kruipen. De kat probeerde nog wel weg te rennen, maar viel steeds om doordat het problemen met het evenwicht. Het viel de medewerker op dat deze kat ook rood van kleur was en hetzelfde gedrag vertoonde als de andere kat. Beide katten zijn overgebracht naar de dierenkliniek waar de dierenarts de katten liet braken omdat ze symptomen vertoonden van vergiftiging. Het bleek dat vergiftigde stukjes kaas de oorzaak waren. Later werd een derde kat binnengebracht door de eigenaar voor behandeling tegen vergiftiging.

Het is niet bekend wie in de Dieze de katten heeft willen vergiftigen. Kattenhouders in de omgeving moeten dus goed opletten of er symptomen zijn vergiftiging zoals evenwichtsproblemen en spiertrillingen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen