What a wonderful world thema ijsbeeldenfestival 2021

Foto: IJsbeeldenfestival Zwolle

De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar de IJsselhallen Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema What a wonderful world in een magische wereld van  ijs- en sneeuw. Het IJsbeeldenfestival wordt gehouden van 18 december 2021 tot en met 6 maart 2022.

”Na een lange tijd van Corona onzekerheid, angst en eenzaamheid is het weer tijd om samen te genieten van de mooie dingen van het leven. Wij mensen zijn veranderd. We hebben door Covid-19 meer bewondering en respect voor de wereld gekregen. Er is meer bewustwording ontstaan door de zaken die we lang niet meer konden doen. Het verlangen naar reizen, het buitenland, entertainment en leuke dingen doen met elkaar is nog nooit zo groot geweest als nu. We hebben geleerd dat veel zaken niet vanzelfsprekend zijn, we willen de wereld weer omarmen”, zeggen de organisatoren van het IJsbeeldenfestival in Zwolle.

Laat u verwonderen door de mooie zaken in het leven; zoals liefde, kunst, architectuur, flora en fauna en mooie mensen. Niemand kon dit zo mooi verwoorden als Louis Armstrong. Luister en laat u inspireren!

Voordat de deuren van het IJsbeelden Festival voor de bezoekers opengaan is de organisatie al minimaal 6 maanden bezig met de voorbereiding van het evenement. Er moet van alles gebeuren, zowel op creatief, organisatorisch als operationeel gebied. De tentoonstelling is geen willekeurige verzameling van mooie, bevroren objecten. Integendeel, daar heeft een ijsarchitect maandenlang over nagedacht. Wat gaat het thema worden? Hoe beelden we dat uit in scènes? Welke ijsbeelden passen daarbij? Het creatieve proces is cruciaal voor een geslaagd evenement.

Het Nederlandse IJsbeeldenfestival is het grootste ijsbeeldenfestival van Europa. Dan mag je als bezoeker de mooiste sculpturen verwachten, die door de beste ijskunstenaars ter wereld zijn gemaakt. Daarom worden er 40 tot 50 internationale ice carvers uitgenodigd om het creatieve concept te realiseren.

Om lange wachtrijen te voorkomen maken we gebruik van tijdsloten. Bij het bestellen van de tickets bepaalt u zelf de datum en het tijdstip. Als een tijdslot al vol zit kunt u gebruik maken van een andere tijd- of datumkeuze. Zo bent u verzekerd van een entreebewijs op de door u gekozen datum en tijd. Het tijdslot bepaalt alleen in welk tijdzone u naar binnen kunt, u bepaalt zelf hoelang u verblijft in de vrieshal.

Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen