Achtjarige Daan van Dam uitgeroepen tot dé Max Verstappen van Kartcentrum Zwolle

Winnaars samen met Mathieu van Renssen
Foto: Thomas Bakker

Daan van Dam mag zich zelf dé Max Verstappen noemen van de F1 summer school van kartcentrum Zwolle. De achtjarige coureur in spé wint een wedstrijddag racen in een professioneel team. Jeroen van Nes (2e) en Sem van Ommen (3e) zijn uitgenodigd voor een testdag met een professioneel race team.

Omdat het niveau van de rijders zo hoog lag, is besloten om alle deelnemers ook een simsessie in een simulator aan te bieden bij KNAF Digital. Tijdens de finalewedstrijd werden de kinderen beoordeeld door een jury bestaande uit Berend van der Burg (professioneel coureur), Roman Caresani (bestuurslid KNAF) en Christian Snoek (eigenaar Kartcentrum Zwolle). De jury keek niet alleen naar de snelheid op de baan,  maar ook naar de presentatie, omgang met mede-coureurs en de overtuiging van de deelnemers als het gaat om sponsordeals.

De finaledag was de afsluiting van drie trainingsdagen waarbij de kinderen onder leiding van het team van KWM Racing hebben geleerd hoe zij in de voetsporen van Max Verstappen kunnen treden. De 8-jarige Daan van Dam werd de grote winnaar van de Formule 1 Summer School en zegt: “Ik ben mijn hele leven al gek van auto’s. Ik kon dan ook eerder alle automerken opnoemen dan dat ik papa en mama kon zeggen! En omdat ik nog geen auto mag rijden, wilde ik graag gaan karten en heb ik mij opgegeven voor de Formule 1 Summer School. De snelheid, met mede-coureurs strijden en de goede bochten maken vind ik té leuk. Sinds dat ik voor de eerste keer in een Dolphin-kart heb gereden, ben ik helemaal weg van het karten. Ik ga zeker door met karten en heb nu al zin in de wedstrijddag!”

Wordt vervolgd

Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, kijkt al uit naar een vervolg op de Formule 1 Summer School: “Ik ben trots op de karttalenten die we mochten ontvangen tijdens de Formule 1 Summer School. Het is mooi om te zien dat er kinderen zijn met een droom, in dit geval de nieuwe Max Verstappen worden. Wij laten deze jonge talenten dan ook graag kennismaken met het karten door hen veilige racetechnieken aan te leren, maar ook door meer handen en voeten te geven aan de droom om een professioneel coureur te worden. Vanwege de succesvolle eerste editie van de Formule 1 Summer School werken we inmiddels al aan een vervolg in het najaar in de vorm van een uitgebreidere kartschool. Hierover volgt later meer!’’

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden