Uitbreiding vrijwilligersteam nazorgcentrum IntermeZZo is nodig vanwege groeiend aantal bezoekers

Vrijwilligers bij IntermeZZo
Vrijwilligers bij IntermeZZo
Foto: IntermeZZo

Omdat het aantal bezoekers van nazorgcentrum IntermeZZo flinkt toeneemt is het noodzakelijk om het vrijwilligersteam uit te gaan breiden.

Na een periode van minder gastenbezoek vanwege de coronamaatregelen, is het nu extra druk. Uitbreiding van het vrijwilligersteam is dan ook nodig. Daarom zoekt IntermeZZo gastvrouwen, gastheren en ook vrijwillige professionals op het gebied van ontspanning en welzijn. Initiator en manager van IntermeZZo, Corine den Hollander, legt uit: ”Onze vrijwilligers vormen het hart van de organisatie: zij hebben het directe contact met de gasten. Kanker en de behandeling daartegen heeft veel impact op het leven van de mensen die het treft. IntermeZZo biedt ondersteuning vanaf het moment van diagnose tot het moment dat degene met kanker zelf de regie op het leven kan hervatten. Ook de naasten steunen we gedurende dat proces.”

Gastvrouwen en gastheren

“Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers en voeren gesprekken. Dat kan soms pittig zijn, het gaat wel over kanker, een ziekte die het leven van iemand verandert. Ze kijken samen met de gast welke voorlichting, cursus of activiteit aansluit bij wat iemand nodig heeft. Dit om het leven waarin kanker een rol speelt, zélf weer vorm te geven. Dat gaat veel verder dan een kopje koffie inschenken, wat er natuurlijk ook bij hoort. Vrijwilligers zijn gastvrij, empathisch en houden ervan met mensen om te gaan. Onze prachtige locatie houden we met elkaar netjes. Wat we vragen is dat de vrijwilliger de visie van IntermeZZo onderschrijft. Daarom bevelen we aan onze website te bekijken. Op www.intermezzo-zwolle.nl staat de kern beschreven waar IntermeZZo
voor staat. Werk- en levenservaring zijn belangrijk in de omgang met onze gasten. Voor nieuwe teamleden starten we in september met drie keer één dag training in gespreksvoering.”

Vrijwillige professionals

“We hebben een goed team van gediplomeerde masseurs op het gebied van lichaamsmassage, voetreflex – en shiatsumassage. Ook werken meerdere schoonheidsspecialisten bij ons. Zij bieden onze gasten belangeloos, de nodige ontspanning. Vanwege het groeiend aantal gasten, zoeken we aanvulling met vrijwilligers uit deze beroepsgroepen. Ook voor onze yogagroepen hebben we een wachtlijst. Graag willen we meer mensen deze vorm van ontspanning aanbieden. Een gecertificeerde yogadocent is dan ook bijzonder welkom.”

  • Zowel mensen uit Zwolle als uit de regio zijn uitgenodigd te reageren. Wie zich aangesproken voelt en belangstelling heeft, kan contact opnemen met manager Corine den Hollander, (038) 424 6088.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen