Koffieconcert Pianist Wouter Harbers in Waanders

Wouter Harbers volgt een masterclass bij Wibi Soerjadi
Wouter Harbers volgt een masterclass bij Wibi Soerjadi
Foto: Pieter Dijksman

De Zeister pianist Wouter Harbers geeft door heel Nederland koffieconcerten, waarin hij klassieke pianomuziek toegankelijk maakt voor een breed publiek. Maandagochtend 13 september komt hij naar Waanders in de Broeren om de prachtige vleugel te bespelen.

Tijdens dit koffieconcert staat muziek uit Moskou op het programma: spectaculaire pianomuziek. Hoogtepunt daarvan is Rachmaninovs tweede pianoconcert, een groot stuk voor orkest en solist. Wibi Soerjadi schreef een speciale pianobewerking hiervan. Kerst 2019 speelde hij dit in Het Concertgebouw te Amsterdam. Harbers zat in de zaal, en dacht: dit wil ik ook kunnen! 13 september speelt hij deze versie van dit meesterwerk in Waanders. Naast virtuositeit is er ook ruimte voor verstilling in pianopareltjes van Tsjaikovski. Tijdens het concert vertelt Wouter over de achtergrond van de muziek, zodat de muziek echt tot leven komt. Vooraf is er koffie en na afloop is er ruimte voor ontmoeting.

Harbers speelt in Waanders is Achter de Broeren 1, hartje Zwolle. Het concert begint om 10:30 uur en duurt een uur. Entree 17,50 euro (incl. koffie vooraf). Uiteraard binnen de coronavoorschriften, waardoor slechts beperkt kaarten beschikbaar zijn. Bestel tickets via www.koffieconcerten.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen