Stadsfestival komt met programma in passende opzet

Stadsfestival 2019
Stadsfestival 2019
Foto: Geertjan Kuper

De organisatie van het Stadsfestival komt met een passende opzet om het evenement door te kunnen laten gaan in het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september. Waar het festival zich eerder richtte op grote namen en tienduizenden bezoekers, staan ditmaal theatrale routes, installatievoorstellingen en coronaproof voorstellingen centraal.

Hoewel de huidige tijd vraagt om een kleiner festival heeft de organisatie toch spraakmakende namen weten te strikken met het optreden van Ellen ten Damme en de dynamische cross-over van danstheater, videografie en soundscape van ShELFISH: ONE op zaterdag 4 september. Op vrijdag 3 september betreedt het innovatieve dansgezelschap 155 het podium. Voor de kleinste bezoekers vindt het Prentenboekjesfestival plaats in de vertrouwde omgeving van theater Odeon met de voorstelling Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou voor kinderen vanaf twee jaar en André het Astronautje voor vier jaar en ouder. Samen met beeldend kunstenaar Chantal de Wolde kunnen kinderen hun fantasie straat of buurt timmeren en verven tijdens Bouw Je Eigen Zwolle.

Zwolse makers

“Ontzettend trots zijn we op hoeveel Zwolse gezelschappen we op het programma hebben. Onze stad beschikt over ontzettend veel talent, mede dankzij de opleidingen van ArtEZ, en profileert zich als een ware stad voor makers” aldus Anne van Huet Lindeman – Hoekstra, een van de programmeurs van het festival. Het Stadsfestival biedt dit jaar theatrale routes aan met Linea Rekta, Firma Weijland en Theatergroep de Opposanten. Bij Perron 038 vindt het spectaculaire locatietheater plaats van theatergezelschap De Jonge Honden: De Spaghettirellen. De voorstelling is inclusief een vers bord vegetarische spaghetti voor de complete beleving.

Op verantwoorde wijze

Omdat het Stadsfestival niet te maken heeft met overnachtingen op het terrein en al het programma binnen de huidige maatregelen is geboekt, raken de aanscherpingen van de maatregelen het festival niet en kan het evenement gewoon doorgaan. De organisatie ziet af van Testen voor Toegang om het open karakter van het evenement te kunnen behouden. Wel betekent dat dat er wordt toegezien op de 1,5 metermaatregel en er triage wordt gevoerd bij de verschillende voorstellingen. Met dit programma probeert het team ieders honger naar cultuur te stillen en verkent ze op verantwoorde wijze wat er in deze tijd wel mogelijk is.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen