Etappe Zwolle-Hardenberg in Simac Ladies Tour gaat door

Anna van der Breggen en Kirsten Wild starten in de Sima Ladies Tour
Anna van der Breggen en Kirsten Wild starten in de Sima Ladies Tour
Foto: Redactie

De tweede eteppe van de Simac Ladies Tour op 25 september gaat door. De rit gaat van Zwolle naar Hardernberg. Bij de start mag geen publiek aanwezig zijn, op de route wel. De finish is om 14.30 uur op de Prins Bernhardbrug in Hardenberg. Vanaf 13.00 uur wordt de wedstrijd ook uitgezonden door RTV Oost en Eurosport.

In overleg met alle gemeenten in de Simac Ladies Tour is een aanvullend pakket gekomen om de tour door de te laten gaan. Het is de enige etappekoers in de Benelux met de hoogste Women’s WorldTour-status. De aanvullende maatregelen gelden met name in de start- en finishplaatsen. Zo is dus bij de start geen publiek toegestaan en is het aantal mensen bij de finish gelimiteerd.

Organisator Thijs Rondhuis: “Op deze wijze effenen we samen de weg voor andere grote evenementen om met dezelfde maatregelen wielersport op het hoogste niveau met het profiel publieksevenement weer mogelijk te maken.’’

De Simac Ladies Toru heeft traditiegetrouw een zeer sterk deelnemersveld aan het vertrek, deze keer is de Simac Ladies Tour ook een uitgelezen kans om goed voorbereid aan het WK in Vlaanderen te beginnen enkele weken later. De tweede etappe, tussen Zwolle en Hardenberg, is een hele speciale omdat het een eerbetoon is aan de Zwolse rensters Anna van der Breggen  en Kirsten Wild. Zij veroverden bij de laatste Olympische Spelen een bronzen medaille, maar de beide vrouwen stoppen aan het eind van dit seizoen met wielrennen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen