NK tegelwippen: tegeltaxi Zwolle/ROVA haalt in augustus en september gratis de stoeptegels op

Zwolle zet de tegeltaxi in om tegels op te halen
Foto: Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle en ROVA lanceren de Tegeltaxi voor Zwollenaren die tegels wippen en vervangen door groen. De gewipte tegels kunnen ze laten ophalen door de Tegeltaxi. Door het afvoeren van de tegels gemakkelijk te maken, hopen Zwolle en ROVA nog meer inwoners te stimuleren om hun tuin te vergroenen. De tegels moeten wel eerst worden aangemeld op de website zwolle.nl/tegeltaxi.

De Tegeltaxi rijdt twee keer twee dagen in augustus en september en wordt aangeboden door de gemeente Zwolle en ROVA. Zij hebben de handen ineengeslagen om inwoners te stimuleren een tandje bij te zetten in de strijd om de Gouden Tegel van het NK Tegelwippen. Deze ludieke wedstrijd eindigt op 30 september, Zwolle doet het goed, maar om in de top 3 te eindigen moet er nog wel wat gebeuren.

De tegels die de Tegeltaxi ophaalt, laat ROVA circulair verwerken. De tegels worden gebroken en door een grote zeef gehaald, zodat alleen kleine stukken overblijven. Het steenafval krijgt daarna een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld voor zandwegen, bermverharding en grondverbeteraar in bouwputten. Het wordt ook wel gebruikt om regenwater – buiten het riool om – weer in de grond te infiltreren. Zo krijgen ze dus weer een goede bestemming bij verschillende projecten in de gemeente.

De gemeente roept alle Zwollenaren op om mee te doen met de Eindsprint NK Tegelwippen. Dat kan iedereen doen door in augustus en september ook actief te worden met tegels wippen. En de tegels vooral aan te melden op de website van het NK Tegelwippen.

Tussenstand

Het NK Tegelwippen is ruim vier maanden aan de gang. Zwolle staat er goed voor ten opzichte van Deventer, de directe opponent die nu op plek 37 staat. Maar de Blauwvingers moeten Enschede voor zich dulden op plek 6! Gemeente Kampen staat op plaats 13 in de ranglijst. Er zijn op dit moment 677.714 tegels totaal gewipt in Nederland.

Meedoen aan het NK-Tegelwippen kan tot 30 september. Een tegel is dertig bij dertig centimeter, maar men kan ook het aantal vierkante meters doorgeven. De tegels moeten vervangen worden door groen. Maak een foto voor en na het tegelwippen en tel het aantal tegels dat eruit is gehaald. Geef alles door via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/.

  • De tegeltaxi rijdt op 23 en 24 augustus en op 27 en 28 september

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden