Aanhoudingen verricht in onderzoek naar diefstal waardevolle Pokémonkaarten in Kampen

Foto:

De politie heeft  een man aangehouden die er van wordt verdacht waardevolle Pokémonkaarten te hebben gestolen in Kampen. In plaats van een eerlijke koop werd de Kampenaar opgesloten en gingen de mannen er met zijn kaarten ter waarde van bijna 50.000 euro vandoor. De tweede man wordt nog gezocht.

Op 16 december 2020 kwamen twee mannen bij het slachtoffer uit Kampen aan de deur om zijn waardevolle collector-items te kopen. De zaak kreeg veel aandacht toen het op 13 april werd uitgezonden in Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam ontving meer dan dertig tips waarin ook namen werden genoemd. Uit het onderzoek bleek dat er vermoedelijk meer personen bij de zaak betrokken waren.

Op 17 mei werd een 30-jarige man uit Lelystad aangehouden voor betrokkenheid bij de beroving. Hij wordt er niet van verdacht in de woning te zijn geweest en zit nog steeds vast. Ook werd er op 25 juni een 30-jarige vrouw uit Hillegom aangehouden, ook zij wordt er niet van verdacht in de woning te zijn geweest. Hoewel zij inmiddels weer vrij is, blijft zij verdachte in deze zaak.

De man is aangehouden is een 29-jarige man uit Almere. Hij zit vast en wordt gehoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen