De kast vol met ‘groene kleding’: Zwols kledingmerk Sophi Lou lanceert Zero Waste collectie

Kledingmerk Sophi Lou
Kledingmerk Sophi Lou
Foto: Mariska Kerpel

Nederland een zero waste collectie rijker, een collectie voor zowel volwassenen als kinderen. De collectie van het Zwolse kledingmerk Sophi Lou staat volledig in het teken van duurzame mode waarbij het restafval tijdens het productieproces tot een absoluut minimum is beperkt.

Oprichtster en ontwerpster Dorien Bolhuis startte Sophi Lou in 2018 met als missie ‘zero waste’ te zijn. ”Ik merkte dat de impact van de mode op het milieu door middel van transport en de manier van produceren groot was en vond dat het anders moest, zonder concessies te hoeven doen in kwaliteit. Wat volgde was een traject van jarenlang onderzoek naar de meest ecologische manier van produceren.”

Sophi Lou kiest er voor om altijd ecologisch vervaardigde stoffen of deadstock stoffen (voorraden die anders op de vuilnisbelt belanden) te gebruiken waardoor minder afval overblijft dan in de reguliere kledingindustrie.

”Wij kiezen ervoor om bij te dragen aan een groenere wereld en zetten ons in voor een kledingindustrie zonder uitbuiting en kinderarbeid. We hebben nauw contact met het atelier in Portugal waar een groot deel van de productie wordt gedaan. Bovendien maken we veel op aanvraag in ons eigen atelier in Zwolle om voorraden te beperken en overschot tegen te gaan.” Sophi Lou probeert de afstanden van het transport te beperken zodat ook hier de ecologische footprint tot een minimum wordt beperkt.

“Naast het gebruik van ecologisch vervaardigde stoffen streven wij er naar dat onze producten een lange levensduur hebben en tijdloos zijn, wat je kleding natuurlijk een stuk duurzamer maakt”, zegt Dorien Bolhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen