Het is verstandig om de IJsselalle tot begin augustus te mijden vanwege werkzaamheden

Het stuk IJsselallee waar werkzaamheden zijn
Het stuk IJsselallee waar werkzaamheden zijn
Foto: Redactie

Mijd de IJsselallee van 10 juli tot en met 6 augustus. Dan ligt de weg er grotendeels uit door groot onderhoud. Het gaat om de rijstroken richting Zwolle-Zuid en Wihe en dan het deel vanaf de Nieuwe Veerallee tot en met de kruising meet de Burgemeester van Walsumlaan

Tijdens de werkzaamheden is er tussen de Nieuwe Veerallee en de kruising met de Hanzelaan – Reysigerweg in beide rijrichtingen op de IJsselallee één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Het doorgaand verkeer op de IJsselallee moet dus rekening houden met extra reistijd.

Van maandag 12 tot vrijdag 23 juli rijdt al het verkeer over één baan aan zijde van Hanzeland. Op de kruising met de Hanzeallee is dan vrijwel alleen rechtdoor gaand verkeer mogelijk. Verkeer komend vanuit Hanzeland kan wel rechtsaf slaan de IJsselallee op richting A28 en verkeer vanuit de richting Olst/Wijhe kan vanaf de IJsselallee rechtsaf Hanzeland in.

Vanaf vrijdag 23 juli tot en met vrijdag 6 augustus wordt al het verkeer via de andere baan (zijde campus) geleid. Er is dan ook één rijstrook per rijrichting beschikbaar. De kruising met de Hanzeallee is vanaf dat moment weer volledig toegankelijk.

Doorgaand verkeer komend vanaf A28 met bestemming Marslanden en de N35 wordt geadviseerd via Ceintuurbaan te rijden. Dit geldt ook voor doorgaand verkeer komend vanaf Marslanden en de N35.

Vertraging op het spoor

Op het moment van de werkzaamheden aan de IJsselallee bouwt ProRail bij Herfte een zogenoemde dive-under. Hier gaat het ene spoor onder het andere door, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen. Hierdoor hebben de treinen naar Meppel en Emmen straks elk een ‘eigen’ spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten. Van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juli is er een grote buitendienststelling van de sporen bij Zwolle. Er rijden in die periode geen of minder treinen. Tijdens de werkzaamheden bij Herfte zijn er in de omgeving fietsroutes afgesloten. Ook autoverkeer dient rekening te houden met omleiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen