Anna van der Breggen test zichzelf in Giro Donne tegen de chrono voor tijdrit Olympische Spelen

Anna van der Breggen
Foto: Videostill

Anna van der Breggen toont zelfvertrouwen en blijkt over een ijzersterkte vorm te beschikken. Gisteren testte zij zichzelf in een klimtijdrit in de Giro Donne en met de data in de hand lijkt het er op dat zij de te kloppen vrouw in de tijdrit van de Olympische Spelen.

”Het was een goede test voor de Spelen”, glunderde van der Breggen na afloop voor de camera’s over de tijdrit van elf kilometer. ”Dit soort tijdritten hebben we te weinig en het is heel mooi om te doen.” Over de eindwinst van de Grio houdt ze een slag om de arm, zoals iedere wielrenner zeer professioneel doet. De etappekoers duurt nog tot en met zondag en er komen een paar bergetappes aan. Met de vorm van de etappe van zondag, dan zit het wel goed voor de Zwolse. Ook toen reed ze de tegenstand op meer dan een minuut.

Net als gisteren, overigens. Ze schudde een 24.57 uit haar benen en was ruim een minuut sneller dan Demi Vollering, die als haar opvolgster wordt gezien. Het lukte sdworx net niet om weer met drie renners op het podium te staan, Ashleigh Moolman werd nipt vierde. De marges voor de etappe van vandaag zijn groot. De etappe is bijna vlak en wordt een prooi voor de sprinters, mooi voor sdworx om Demi Vollering in stelling te brengen. Ook Marianne Vos zal wel oren hebben naar een tweede etappezege, maar de lead-out van sdworx is met de roze Anna van der Breggen vele malen beter.

Algemeen klassement

1  Anna van der Breggen SD Worx 7:40:53
2  Ashleigh Moolman SD Worx 2:51
3  Demi Vollering SD Worx 3:03
4  Elizabeth Deignan Trek-Segafredo Women 5:53
5  Elise Chabbey Canyon SRAM Racing 6:12
6  Erica Magnaldi Ceratizit-WNT Pro Cycling 6:35
7  Mavi García Alé BTC Ljubljana 6:57
8  Juliette Labous Team DSM 7:03
9  Niamh Fisher-Black SD Worx 7:22
10  Tatiana Guderzo Alé BTC Ljubljana 7:24

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden