Rav van den Berg drie jaar langer bij PEC Zwolle

Rav van den Berg blijft voorlopig voor PEC Zwolle spelen
Foto: PEC Zwolle

Rav van den Berg heeft een contract getekend dat hem tot 2024 bindt aan PEC Zwolle. De verdediger, die deze maand zeventien jaar wordt, debuteerde in mei in de hoofdmacht. Net als zijn oudere broer Sepp die aan Liverpool werd verkocht was dat al op 16-jarige leeftijd.

Rav van den Berg werd afgelopen jaar ook opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 18 en speelde ook al onder 16 en onder 15. Hij is blij met zijn contract. ”Toen ik vorig jaar rond deze tijd tekende bij PEC Zwolle wilde ik mijzelf zoveel mogelijk ontwikkelen en meetrainen met het eerste. Ook droomde ik stiekem van mijn debuut in de Eredivisie.  Nadat ik al in veel oefenduels had meegedaan, mocht ik een paar maanden terug ook in een officiële wedstrijd spelen. Dat was heel leerzaam en een fantastische ervaring die naar meer smaakt. Zeker als er straks weer publiek op de tribunes zit. PEC Zwolle heeft een heel duidelijk plan met mij en dat past uitstekend bij mijn ambities. Komend seizoen wil ik nóg meer leren van de oudere jongens, mijn kwaliteiten verder verbeteren en meer wedstrijdminuten maken.”

Mike Willems, technisch manager van de club, is als vanzelfsprekend blij dat Van den Berg langer in Zwolle blijft. ”Met Rav hebben we een zeer getalenteerde speler in huis die op de radar staat bij de nationale en internationale top. Rav wil zich echter graag bij PEC Zwolle bewijzen omdat hij zich goed voelt bij de plannen en het perspectief van de club. Dit traject hebben we uitvoerig met hem en zijn ouders besproken en die wil ik dan ook bedanken voor het gestelde vertrouwen. Rav is fysiek sterk en staat verdedigend zijn mannetje, maar we moeten niet vergeten dat hij nog maar 16 jaar is en ook nog heel veel kan leren van jongens als Sam Kersten en Bram van Polen. In dat opzicht is het niet in de laatste plaats voor Rav zelf uitstekend dat hij voor continuïteit heeft gekozen, om hier aan zijn sportieve toekomst te werken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen