Anna van der Breggen dartelt naar zege tweede etappe Giro Donne en zet een grote stap richting eindzege

Anna van der Breggen
Foto: Redactie

De tweede etappe van de Giro Donne werd de prooi voor Anna van der Breggen. Alleen klauterde ze naar de top van Prato Nevoso, een ferme klim van bijna veertien kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna zeven procent. En de naam van Van der Breggen stond bovenaan als het gaat om de zege.

Anna van der Breggen is natuurlijk titelverdediger en alles wat ze dit seizoen aanraakt verandert in goud, of ze zelf wint of haar ploeg sdworx. En ze heeft de eindzege van de Giro Donne weer omcirkelt als doel, in voorbereiding op de Olympische wegrace. Alleen kwam ze aan in Prato Nevoso, met anderhalve minuut voorsprong op haar ploeggenoot Ashleigh Moolman. Daarmee pakte sdworx een dubbelslag.

Anna van der Breggen dartelde op haar bekend manier naar boven. Veertien slopende kilometers van de slotklim op een koffiemolenverzet leken de Zwolse niet te deren. Met de handen onderin de beugel wilde ze nog wat meer afstand nemen op haar achtervolgers na een solo van acht kilometer. Maar dat was haar ploeggenoot Ashleigh Moolman op 1.30 en ook de derde plaats werd gepakt door een renster van sdworx: Demi Vollering die naast sprinten ook goed kan klimmen en klopte Martha Cavalli (FDJ) op de streep.

Acht kilometer voor de meet ging Van der Breggen aan en keek niet meer op of om tot ze met de handen in de lucht over de finish ging. Tevreden stond ze op het podium geflankeerd door haar ploeggenoten Moolman en Vollering.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden