Zwolse politiek wil een tof skatepark in Wezenlandenpark

De Zwolse politiek wil een nieuw skatepark in Park de Wezenlanden
Foto: Pexels / Wendelin Jacober

Jolien Elshof van de ChristenUnie stelt voor om een tof skatepark te gaan maken. Ze zegt: ”Het skatepark in het Weezenlandenpark is aan vervanging toe vindt de Zwolse gemeenteraad. Zowel qua ontwerp als materiaal voldoet het complex niet meer aan de huidige eisen.” Het advies is dan ook om modernere skateparken te gebruiken als voorbeeld voor een nieuw park.

Het skatepark in Wezenlandenpark, maar ook andere skatevoorzieningen zijn verouderd en vormen zelfs een gevaar voor de gebruikers. De Zwolse raad is het er over eens dat deze skatelocaties moeten worden gerenoveerd of vernieuwd. Jolien Elshof is het daar mee eens. “Het past ook helemaal in de lijn van het stadsbestuur om buitensport en beweging te stimuleren. Skaten is ook nog eens een laagdrempelige sport voor jeugd uit alle lagen van de samenleving. Dat is voor de ChristenUnie een belangrijke reden om samen met andere partijen deze motie in te dienen.”

Skaten is razend populair. Het aantal boarders, inline skaters en stuntsteppers groeit overal en ook in Zwolle. Maar de voorzieningen in onze stad laten te wensen over. Daarom trok een grote groep skaters aan de bel bij de Zwolse politici. Zij zien ondertussen wat er in andere steden de afgelopen jaren is gerealiseerd aan mooie skatepark projecten. Een stad met de omvang van Zwolle kan niet achterblijven.

De raad adviseert de modernere skateparken in andere plaatsen te gebruiken als voorbeeld. Heel belangrijk is ook de wensen van de gebruikers mee te nemen in het ontwerp. De gemeente kan voor de financiering deels een beroep doen op het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen