sdworx van Anna van der Breggen opent Giro Donne met tweede tijd in openingstijdrit

Anna van der Breggen
Foto: still

Anna van der Breggen is met haar team sdworx de 32e Giro d’Italia Internazionale Femminile, afgekort tot Giro Donne, sterk geopend. Met een tweede tijd, slechts acht seconden achter het winnende Trek Segafredo, staat de titelverdedigster er prima voor.

Trek won de openingsrit, een ploegentijdrit over 26,7 kilometer. De snelste vrouwen waren van Trek Segafredo met onder meer kanshebbers als Elisa Longo Borghini en Elisabeth Deignan in de gelederen. Ook Ellen van Dijk rijdt voor Trek. De vrouwen reden het parkoers in 33.40 en dat betekent een gemiddelde snelheid van 47.5 kilometer per uur, en dat op een oplopend parkoers. De ploeg van Anna van der Breggen kwam slechts acht seconden te kort. Voor het klassement doet Van der Breggen goede zaken omdat onder meer Marianne Vos (Jumbo Visma) meer dan een minuut verloor.

Morgen valt de eerste schifting als de vrouwen over honderd kilometer rijden naar Prato Nevoso met een slotklim van bijna veertien kilometer met een stijgingspercentage van bijna zeven procent. Het is geen klim met extreme pieken en dalen: de weg blijft de hele tijd geleidelijk omhoog gaan en de steilste strook (10%) verschijnt op ruim 9 kilometer van de streep. Anna van der Breggen is een van de rensters die het beste bestand is tegen een dergelijke ‘teringberg’.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden