La Course weer prooi voor Anna van der Breggen?

Anna van der Breggen
Foto: Redactie

In de week dat haar boek uitkwam staat Anna van der Breggen morgen aan de start van La Course in Brest. In haar laatste actieve wielerseizoen wil ze na 2015 deze koers weer op haar naam schrijven.

La Course wordt een dag eerder gehouden dan de bedoeling was. Mûr-de-Bretagne zou het hoogtepunt van La Course moeten worden door zes keer deze vermaledijde klim te rijden, maar hier staken de lokale overheden een stokje voor. Er zijn lokale verkiezingen. Daarom moest de ASO om de wedstrijd een dag naar voren te halen en van Brest naar Landerneau te rijden, voor de eerste etappe van de mannen uit. En net als bij de mannen gaat het een spektakel worden. Waar Matthieu van de Poel bij de mannen tot de grote kanshebbers behoort, is dat bij de vrouwen Anna van der Breggen. De Zwolse won wat er te winnen viel en als Anna niet wint dan is het een ploeggenoot van SDWorx.

Het wordt geen gemakkelijke rit voor de vrouwen over zo’n 107 kilometer. Het eerste klimmetje is de Côte de Trébéolin (4e categorie). Daarna volgt een hellend terrein richting Landerneau. Gezien het aantal hoogtemeters moet de rit niet worden onderschat en dat is perfect voor Van der Breggen. Met name de aankomst op Côte de la Fosse aux Loups (3 km aan 5,7%). Deze klim van wordt in totaal vier keer bedwongen. De eerste 500 meter van de klim gaan aan 9,4 procent omhoog met een maximale hellingsgraad van veertien procent. Daarna blijft het nog een kilometer boven de zes procent, voordat de côte in het tweede helft wat afvlakt.

Anna van der Breggen won La Course in 2015. In datzelfde jaar won zij ook de Giro Donna, de giro voor vrouwen. Ook nu gaat ze naar Italië als winnaar van vorig jaar. Ze kan voor de vierde zege gaan na 2020, 2017 en 2015

Deze week verscheen ook het boek Anna. Het is een uniek, humoristisch en nuchter inkijkje in het leven van een topsporter. Ze blikt terug In dit boek blikt ze terug op haar wielercarrière en de belangrijke lessen die ze onderweg heeft geleerd, en geeft ze tips en adviezen aan de lezer. Hoe blijf je bijvoorbeeld gemotiveerd? Wat maakt je tot een topsporter? Hoe ga je om met tegenslagen? En hoe leef je gezond? Het boek is onder meer te bestellen via de webshop van Anna van der Breggen

La Course 2021 start zaterdag al om 8.20 uur en de race finisht naar verwachting rond 11.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen