Harpiste Lavinia Meijer komt naar Hedon

Lavinia Meijer
Foto: Poppodium Hedon

Nederlands bekendste harpiste Lavinia Meijer treedt zondag 11 juli op in Hedon. Dit doet ze in het kader van haar DETOUR-tournee.

Lavinia Meijer (1983) is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar  debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste  op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als  Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en  deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie  Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens.  

Lavinia Meijer mocht in 2009 al de Nederlandse Muziekprijs in  ontvangst nemen en haar album Fantasies and Impromptus was goed voor de  Publieksprijs van de Edisons

Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens  haar DETOUR tournee muziek van tijdgenoten en haarzelf. “De stilte tussen klanken in  vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in raakt muziek ons  nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu.” Geïnspireerd vanuit de Minimal Muziek van oa. Philip Glass, bevat haar muziekkeuze voor  DETOUR Neo-Klassieke muziek van oa. Lambert, Arnalds, Frahm en Streliski. Deze muziek  sluit aan op één van haar vele kanten die ze als artiest omarmt. Met een speciaal ontworpen  kunstdecor van Albert Geertjes.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden