Wilde achtervolging door Groningen en Drenthe op verdachte van steekpartij in de Vechtstraat in Zwolle

De politie houdt een verdachte aan
Foto: Politie.nl

De verdachte werd aangehouden na een wilde achtervolging door twee provincies en werd aangehouden in Emmen. Dat schrijft RTV Drenthe. De man wordt verdacht van een steekpartij in Zwolle. De 29-jarige Hardenberger ramde ook een politieauto en werd samen met een man uit Noordenveld en een vrouw uit Emmen aangehouden. De laatste twee zijn vrijgelaten.

Agenten zagen de man in Nieuw-Buinen rijden met groot licht en besloten de om hem te laten stoppen. De man ging er met een noodgang vandoor en reed via Stadskanaal, Mussel, Valthermond naar Emmen met in zijn kielzog en fiks aantal politieauto’s. De man reed veel te hard, ramde een politieauto en reed in tegengestelde richting rotondes over. De man reed zich klem in Emmen en ging er lopend vandoor, hij kon worden aangehouden. Hij leek onder invloed van alcohol, maar weigerde een bloedproef.

Tijdens het onderzoek naar de man bleek dat hij wordt verdacht van de steekpartij in de Vechtstraat in Zwolle. Daar werd in de nacht van woensdag op donderdag iemand neergestoken. Het is niet duidelijk of deze steekpartij ook de reden is voor de vlucht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden