Voormalig wethouder in Zwolle Nelleke Vedelaar stopt na vier jaar als voorzitter bij PvdA

Nelleke Vedelaar, oud raadslid en wethouder in Zwolle
Foto: PvdA

Na vier jaar voorzitter te zijn geweest bij de PvdA stopt de Zwolse Nelleke Vedelaar. Ze stelt zich niet meer verkiesbaar. Ze begon in het najaar van 2017, toen de partij het moeilijk had. Met goede moed, energie en enthousiasme wilde ze de partij weer in beweging brengen.

Vedalaar zegt: ”Vier jaar later is het fundament van onze partij hersteld. Ik zie een partij waar de permanente campagne volop leeft. Ik beloofde dat we met zijn allen het verkiezingsprogramma zouden schrijven, en dat deden we. Het resultaat staat als een huis. Linkser dan ooit, radicale sociaaldemocratie. We zetten in op verjonging en wilden we de meest diverse kandidatenlijst ‘ever’ voor de Tweede Kamer. En die kregen we. Ik ben heel trots.”

Nelleke Vederlaar was van 2006 tot 2010 gemeenteraadslid voor de PvdA in Zwolle en van 2010 tot 2017 wethouder

Maar Vedelaar zag ook dat de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing een grote domper was voor de partij en als campagneleider trekt ze zich dit aan: ”Ik heb mij de afgelopen vier jaar met ziel en zaligheid ingezet voor onze partij. De komende jaren vragen opnieuw om een voorzitter die met het partijbestuur zich voor 120% stort op de benodigde verandering. De manier waarop we samen bestaande opdrachten invullen en hoe succesvol we daarin zijn, bepalen de toekomst van onze partij als vereniging op langere termijn. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat het voor de partij het beste is als een nieuwe voorzitter toekomstige opdrachten met volle energie ter hand neemt.”

De nieuwe voorzitter wordt op 2 oktober gekozen. Vedelaar zegt: ”Tot die tijd, handen uit de mouwen en aan de slag.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden