Wegwerkzaamheden ’s avonds en ’s nachts rondom Zwolse binnenstad

Onderhoud aan de Hofvlietbrug
Onderhoud aan de Hofvlietbrug
Foto: Google Maps

In het gebied rondom de binnenstad laat de gemeente Zwolle komende week werkzaamheden aan de weg uitvoeren. Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer. Het gaat onder meer over de Van Wevelinkhovenstraat, de Bisschop Willebrandlaan en de Hofvlietbrug

Aan de Van Wevelinkhovenstraat vinden asfalteringswerkzaamheden plaats tussen de Burgemeester Drijbersingel en de Middelweg/Bisschop Willebrandlaan. Dit gebeurt van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei tussen 19.00 en 6.00 uur. Tussen deze tijdstippen is de Van Wevelinkhovenstraat afgesloten. Op 4 mei, dodenherdenking, is de weg vanaf 19.00 uur dicht, maar starten de werkzaamheden om 20.30/21.00 uur.

Voor verkeer van en naar de binnenstad loopt de omleidingsroute via de Middelweg, Zwartewaterallee en Burgemeester Roelenweg. Verkeer richting Diezerpoort kan rijden via Vechtstraat, Rhijnvis Feithlaan en Diezerkade. De omleidingen staan ook aangegeven op gele borden.

Tijdens de werkzaamheden (tussen 19.00 en 6.00 uur) is het niet mogelijk parkeergarage Diezerpoort uit te rijden. Inrijden kan wel, tot 22.00 uur via de Diezerkade. Gebruikers van de garage worden hier op gewezen met borden. Abonnementshouders kunnen tijdelijk ook gebruik maken van parkeergarage Noordereiland.

Soort werkzaamheden

De Van Wevelinkhovenstraat krijgt nieuw asfalt, nieuwe markeringen en nieuwe detectielussen voor de verkeerslichten. Ook de kruising Drijbersingel/Van Wevelinkhovenstraat laat de gemeente hierin meenemen. Dit is nodig omdat het wegdek tijdens de vorst kapot gegaan is. Verder krijgt de fietsoversteek tussen de autodealer en het benzinestation op de Middelweg/Bisschop Willebrandlaan een nieuwe laag rood asfalt en nieuwe markeringen.

Asfaltering fietsstrook Bisschop Willebrandlaan

Aan de Bisschop Willebrandlaan zijn werkzaamheden op donderdag 6 en vrijdag 7 mei tussen 20.00 en 6.00 uur. Het gaat hier om asfalteringswerkzaamheden aan de fietsstrook tussen de Vechtsstraat en de Middelweg, aan de kant van de supermarkt. De Bisschop Willebrandlaan blijft toegankelijk, maar tijdens de werkzaamheden kunnen weggebruikers het parkeerterrein van de supermarkt niet op en af. Gebruikers van het parkeerterrein worden hierop gewezen met een bord. De werkzaamheden vinden plaats buiten de openingstijden van de supermarkt.

Onderhoud Hofvlietbrug

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei zijn er tussen 21.30 een 6.00 uur onderhoudswerkzaamheden aan de Hofvlietbrug (Pannekoekendijk. De brug is tijdens deze uren afgesloten. Er geldt een omleidingsroute via de Holtenbroekerbrug, Zwartewaterallee en Blaloweg. Voetgangers kunnen lopen via de Schuttevaerkade, Dijkstraat, Vispoortenbrug, Buitenkant, Rodetorenplein, Rodetorenbrug en Pannekoekendijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen