Bij drukte eenrichtingsverkeer in Diezerstraat

Gastheren en -vrouwen houden een oogje in het zeil
Foto: Gemeente Zwolle

Vanwege de te verwachten drukte in de binnenstad geldt vanaf 1 mei op drukke momenten eenrichtingsverkeer in een deel van de Diezerstraat. Het gaat om het stuk tussen de Broerenstraat en de Brouwerstraat in de richting van de Grote Markt. Wie de andere kant op wil moet via de Oude Vismarkt lopen. Het eenrichtingsverkeer geldt alleen op drukke momenten en is een tijdelijke maatregel.

De gemeente Zwolle heeft ook nog een aantal andere extra tijdelijke maatregelen genomen voor de binnenstad. Denk hierbij aan fietsvrije gedeeltes, extra fietsenstallingen, naast het (op piekmomenten) eenrichtingsverkeer in een deel van de binnenstad. Voor iedereen geldt ook: houd 1,5 meter afstand en volg de aanwijzingen in restaurants, winkels en musea op.

Het eenrichtingsverkeer geldt vanaf zaterdag 1 mei en de vrijdag, zaterdag en zondag daarop. Ook geldt het op piekmomenten de drie zaterdagen daarop. Na deze periode wordt geëvalueerd  of het nodig is de maatregelen met een paar weken te verlengen.

Als aanvulling op de Melkmarkt en Grote Markt, staan marktkramen vanaf 1 mei ook op de Oude Vismarkt (non-food) en de fietsenstallinglocatie hoek Melkmarkt/Nieuwstraat (naast de Belgische Keizer). Op de Oude Vismarkt staan de kramen aan één kant van de straat, zodat er ruimte is voor hulpdiensten en een brede looproute die een goede doorstroming garandeert. Deze opstelling geldt alleen voor de zaterdagmarkt. Zodra de situatie het toelaat, verhuizen de kramen weer naar hun vertrouwde plek.

Op de kaart is te zien waar de fiets geparkeerd kan worden, waar fietsenstallingen zijn en waar eenrichtingsverkeer geldt en meer. Wie op de fiets naar de stad komt, kan de fiets ook stallen in een van de pop-up fietsenstallingen. Deze staan op het Rode Torenplein, het Grote Kerkplein of bij het Kerkbrugje aan de kant van het centrum.

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden